Női K&H liga: a Győr nyerte a meccset, de továbbra is nyitott a bajnoki cím kérdése

Fotó: Csonka Tamás

A Ferencváros szinte végig dominálta a találkozót, ám a végén visszajött a Győr, s nyerte a meccset, méghozzá két góllal, így május 23-áig várni kell a bajnokavatással.

A Ferencváros kezdte jobban a találkozót s vezetett többször is két góllal. Az ETO 6:5-nél vette át a vezetést, de a későbbiekben sem tudott egy gólnál nagyobb vezetést kiharcolni, pedig többször is játszott Ambros Martin csapata emberelőnyben. Sőt, 6 perccel a félidő vége előtt ismét ellépet az FTC (10-12). Innen újra vendég találatok következtek, s a végén a 3 gólos Fradi-vezetés a kisalföldiek számára volt hízelgő (12-15).

A második félidő elején tartotta a 3-4 gólos vezetést a Ferencváros, ám feljöttek a hazaiak, s 18-18-nál kiegyenlítettek. Ez sem törte meg a Fradit, a hazaiak nem tudták átvenni a vezetést, s Kiss Évának hétméterest kellett hárítson, hogy ne legyen közte 3. Kilenc perccel a vége előtt ismét egyenlített az ETO (23-23), de ekkor Bíró védett óriásit ziccerben, s a másik oldalon Pena büntetett. Négy perccel a vége előtt vette vissza a vezetést a Győr Oftedal góljával (25-24), s Bódi találatával már kettővel ment ek két perccel a vége előtt (26-24). Több gól nem esett már, így az utolsó mérkőzésekre maradt a döntés, lévén mindkét csapat két góllal nyert a szezonban a másik ellen hazai pályán, így a teljes bajnokság alapján számított összgólkülönbség dönt a végén.

Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 26-24 (12-15)
Győr:
Görbicz 6, Oftedal 6, Hansen 3, Groot 3, Puhalák 2, Knedlikova 2, Broch 2, Bódi 1, Gonzalez 1
FTC:
van der Heijden 6, Kovacsics 3, Pena 3, Schatzl 2, Hornyák D. 2, Jovanovic 2, Háfra 2, Snelder 2, Szucsánszki 1, Lukács 1

A bajnokság állása:

A fenti tabella jól mutatja, hogy jelenleg 15 gólos “előnyben” van a Győr a Fradival szemben, ám egy meccsel többet játszott, így talán enyhe helyzeti előnyben van a Ferencváros. Hogy mire lesz ez elég, arra néhány hetet várni kell még.