Női K&H liga: a stabil játék és a biztos bennmaradás a cél Budaörsön

Sajtótájékoztatót tartott a Moyra-Budaörs Handball (Fotó: www.facebook.com/budaorshandball)

A stabil játék kialakítása, valamint a biztos élvonalban maradás a célja a női kézilabda NB I-ben negyedik szezonját kezdő budaörsi klubnak – áll az MTI közleményében.

Mihály Attila vezetőedző a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, az idei nyáron kevesebb volt a játékosmozgás a csapatnál, mint a korábbi években.

– A felkészülési időszakban nagyjából az történt, amit elterveztünk, mind az edzéseken, mind pedig a felkészülési mérkőzéseken – mondta a szakember, aki szerint az elsődleges cél, hogy az együttes kevesebb megingással, állandó jó teljesítményt nyújtson, ugyanakkor szeretnék “szép és látványos játékkal” kiszolgálni a szurkolókat.

A budaörsi csapathoz négy játékos, Dávid-Azari Fruzsina, Hajduch Csenge, Horváth Laura és Kastl Anna érkezett a nyáron, nyolcan pedig meghosszabbították a szerződésüket.

Meló Ádám, a klub ügyvezetője kijelentette, hogy az eddigiekhez hasonlóan a jövőben is csak magyar játékosokból áll majd a csapat, s szeretnének minél több fiatal kézilabdázónak is lehetőséget adni.

– Az utánpótlás-nevelést illetően azt kell tudni, hogy közel 300 sportolóval foglalkozunk, a sulikézi elnevezésű programban pedig csaknem 600 budaörsi és környékbeli iskolást igyekszünk megtanítani a kézilabda alapjaira – mondta Meló.

Hornyák Ágnes csapatkapitány, aki egyben az utánpótlásért felelős szakmai igazgató-helyettesként is dolgozik az egyesületnél, jelezte, hogy nyolc általános iskolába mennek el a szezon során, és a harmadik osztályosoknak tartanak majd testnevelés óra helyett kézilabda edzést.

– Azért választottuk ezt a korosztályt, mert ez az az életkor, amikor a gyerekek már eldönthetik, hogy szeretnének-e komolyabban foglalkozni a sportággal – mondta Hornyák. Hozzátette, májusban egynapos kupát rendeznek, amely jó alkalom a toborzásra.

Az elmúlt idényben tizedik Budaörs a hétvégén rajtoló NB I első fordulójában Békéscsabára látogat szombaton.

(Forrás: MTI)