Női K&H liga: egy őrült szezon után a Győr a bajnok

Görbicz Anita (fotó: Kovács Anna)

A forduló előtt szinte minden fontos kérdés eldőlt, egyedül a bajnok kiléte maradt kérdéses. Az FTC és a Győr versenyt futott a címért, s bár mindkét csapatnak sikerült nagy különbséggel nyernie, a bajnoki arany ismét a győriek nyakába kerülhet.

Remekül kezdte a mérkőzést a Győri Audi ETO KC csapata. Az első percekben alig hagyta levegőhöz jutni a csabaiakat. A másik ágon a Ferencváros nehézkesebben lendült bele, de az első játékrész második felében ők is belelendültek. A csata előtt hat gólt kellett volna a kisalföldieknek ledolgozni, ám a Ferencváros előnye ebben a periódusban még megvolt. A félidő utolsó percei azonban a Győrnek sikerültek jobban, s fokozatosan távolodtak a Békéscsabától, míg a Vác valamelyest kapaszkodni tudott. Így félidőben 1 góllal volt csak jobb a budapesti csapat gólkülönbsége.

A második játékrészben is mindkét csapat távolodni tudott ellenfelétől, ám a félidő közepén már a Győr felé billent a mérleg nyelve, ekkor már az ő gólkülönbségük volt jobb. Sőt, ebben a periódusban indult be igazán az ETO-henger, míg a Békéscsaba lényegében gólképtelen volt. Ezt követően viszont becsúsztak a Győrnél is hibák, a másik oldalon pedig remek periódust fogott ki a Fradi, s ismét náluk volt az előny. 36-13-as, illetve 38-21-es állásnál kiegyenlítettek a felek, ami a Fradi bajnoki címét jelentette volna. A vége aztán drámaian alakult. A győri mérkőzés pár perccel hamarabb ért véget. A Fradi továbbjutásra állt, de az utolsó percben kiállították Sneldert, a Vác pedig hetest kapott, amit értékesített is Kovács Patrícia. Időt kért az FTC, s ha betalálnak, ők lettek volna a bajnokok. Háfra azonban elvétette a kaput, így egy apró találattal jobb lett a Győr gólkülönbsége, s begyűjtötték a 14. bajnoki címüket.

Győri Audi ETO KC – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 39-14 (20-8)
ETO:
Görbicz 10 (5), Groot 9, Broch 7, Bódi 6, Oftedal 4, Hansen 1, Puhalák 1, Gonzalez 1
Békéscsaba:
Mihálffy 4, Walfisch 3, Vukajlovic 3, Kovács A. 2, Giricz 1, Szögi 1

FTC-Rail Cargo Hungaria – GVM Europe-Vác 42-24 (19-12)
FTC:
van der Heijden 11 (3), Schatzl 9 (3), Kovacsics 6, Háfra 5, Lukács 4, Szucsánszki 4, Snelder 2, Hornyák D. 1
Vác:
Jovetic 4, Szamoránsky 4, Hámori 3, Kácsor 3, Lakatos 3, Kovács P. 3 (3), Barján 2, Szondi 2

Bajnokság végeredménye: