Női K&H liga: győzött a Fradi, de az ETO várja jobb helyzetből a bajnoki hajrát

Fotó: Sólya Eliza /hetmeteres.com

Az FTC-Rail Cargo Hungaria 12 góllal nyert Békéscsabán, s így pontszámban beérte a Győrt, ám a vidéki alakulatnak továbbra is jobb a gólkülönbsége. Így futhat neki a két gárda a bajnokság utolsó két mérkőzésének.

A Békéscsaba jól kezdte a találkozót, s szűk 10 percig tartotta is a lépést a Ferencvárossal. Innentől kezdve viszont begyújtották a rakétákat Szucsánszkiék, s a félidő előtt már 9 is volt az előnyük, amiből hetet tartottak meg a 30. perc végére (15-22).

A második játékrész eleje kiegyenlített játékot hozott, s csupán az utolsó negyedórában tudta növelni a különbséget a Fradi. A vége 12 gólos ferencvárosi diadal. Ezzel az ETO gólkülönbsége héttel jobb továbbra is. Az utolsó két fordulóban a Győr Budaörsre látogat, majd fogadja a Békéscsabát, míg az FTC Kecskemétre megy, s a Vác ellen zárja a bajnokságot. A két csapat találkozói azonos időpontokban kezdődnek majd.

Amennyiben mindkét csapat nyeri hátralévő meccseit, úgy első körben a gólkülönbség dönthet, ha pedig ez is azonos, akkor a több lőtt gól. Amennyiben ez is teljesen azonos lenne, úgy sorsolás dönthet a bajnoki cím sorsáról.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria 25 – 37 (15-22)
Békéscsaba:
Kovacevic 9, Vukajlovic 5, Walfisch 3, Zöldi-Tóth 3, Kovács A. 2, Bottó 2, Szarka A. 1
FTC:
Lukács 10, Schatzl 6, Snelder 5, van der Heijden 5, Kovacsics 3, Faluvégi 3, Szucsánszki 2, Háfra 2, Márton 1

Bajnokság állása: