Női K&H liga: hatalmas lépést tett a bennmaradás felé a Békéscsaba

Fotó: Budaörs Handball Facebook

Meglepetésre egygólos győzelmet aratott a kiesés ellen küzdő Békéscsaba a Budaörs otthonában csütörtök este. Az utolsó pillanatban fordította maga javára a találkozót a lilamezes vendég együttes, mellyel komoly lépéselőnybe kerültek a kiesés elleni harcban.

Egyáltalán nem indult jól a találkozó a Békés megyeiek szempontjából, hiszen a hazaiak 8-3-ra is vezettek 18 perc elteltével. Ebben a szakaszban jól játszott a Budaörs, könnyedén szerezte góljait. A félidő végére mégis kiengedtek, és így feljebb zárkóztak a csabaiak három találatra.

A fordulás után egy kis ideig tartották a fórt a budaörsiek Zsigmond Vivien és Juhos Kata góljaival, de ez csupán öt percig tartott. Ekkor Vukajlovic volt eredményes és hosszú idő után ismét egált mutatott az eredményjelző (35. perc 15-15), de a vezetést még nem tudta átvenni a Békéscsaba (45. perc 19-17). Ezután leblokkoltak a narancsmezesek, és zsinórban öt gólt kapva hátrányba kerültek (50. perc 19-22). Érkezett is a hazai időkérés, ami hatásosnak bizonyult, így továbbra sem dőlt el kié lesz a két pont. Fél perccel a vége előtt egygólos hátrányból értékesítette a büntetőt Szöllősi-Zácsik, míg az ellentámadásból az utolsó pillanatokban Kovacevic állította be a végeredményt, ezzel megszerezve a győzelmet.

Budaörs – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 25-26 (13-10)
Budaörs:
Szöllősi-Zácsik 6, Szabadfi 5, Juhos 5, Hornyák 3, Farkas 2, Zsigmond 1, Pálos-Bognár 1, Ertl 1, Pásztor 1.
Békéscsaba:
Vukajlovic 6, Kovacevic 5, Bottó 3, Gidai 3, Walfisch 3, Zöldi-Tóth 2, Mihálffy 1.

A bajnokság állása: