Női NB I: kiütéssel kezdett a Győr

Szombat este kezdetét vette a női kézilabda-bajnokság küzdelemsorozata. A nyitómérkőzést a 4. fordulóból hozták előre a nemzetközi kupaszereplések miatt. Az első találkozót a  címvédő Győr hazai pályán játszotta a Debrecen ellen. 

Amorim volt az egyik vezére volt a Győrnek (fotó: https://www.facebook.com/pg/gyoriaudietokcofficial/photos/)

Négy gyors góllal nyitott a címvédő, amivel megadta az alaphangot a találkozónak, majd Varsányi tudott először betalálni a vendég oldalon a 6. percben. Ez a tendencia folytatódott, és Görbicz hetesével a győri csapat már öt góllal vezetett (11. perc 8-3). A debreceni edzői stáb hatgólos hátrányban kért időt, de ez sem törte meg az ETO lendületét. Ekkor Amorim már öt gólnál járt, a 20. percben 12-4 volt az eredményjelzőn. A félidő végjátékában a győri előny folyamatosan növekedett, mivel Görbicz ötödik góljával először érte el a tíz gólt a különbség. Althaus és Tomori is kisebb sérülést szenvedtek ami után előbbinek el kellett hagyni a pályát. A szünetben végül 12 góllal vezetett az ETO.

Ott folytatódott a második félidő ahol az első abbamaradt, és Amorim és Görbicz találataival már 15 gól volt a differencia (37. perc 23-8). Oftedal pillanatok alatt szerzett duplája tovább növelte a különbséget. A Győr védelme teljes mértékben megakadályozta a debreceni támadókat a helyzetbe kerüléssel, de ha ez sikerült is, akkor Kiss Éva állta a sarat és szinte mindent kivédett (44. perc 28-11). Tomori gólja már az jelentette, hogy 20 góllal vezetett a hazai csapat a 48. percben. A záró 10 percben sem változott a játék képe, és végül 20 gólos sikert könyvelhetett el az ETO.

Győri Audi ETO KC – DVSC-TVP 36-16 (19-7)
Győr:
Görbicz 6 (3), Amorim 6, Knedlikova 5, N. Mörk 4, Fodor 4, Broch 3, Bódi 3, Oftedal 3, Tomori 2
Debrecen:
Punko 3, Zemfiresku 3, Grigel 3, Csáki 2, Varsányi 1, Hajduch 1 (1), Pálsdottír 1, Hársfalvi 1, Borges 1