Női válogatott: Tomori Zsuzsa is utazik a vb-re

(Fotó: www.facebook.com/kezivalogatott)

Kim Rasmussen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya jelezte egy interjúban, hogy számíthat a klasszis átlövőre a világeseményen.

A dán szakember elmondta, hogy jól halad a játékos felépülése, s bár 5-6 hete nem kézilabdázott, a védelemben jelentős szerepet kaphat. Hozzátette ugyanakkor, hogy kockáztatni nem akar:

 „Felelősséggel tartozom a klubok felé is. Minden reggel megnézzük, hogy hogyan érzi magát, mennyit tud edzeni és amikor úgy érezzük, hogy biztonságos, és tudja segíteni a csapatot, akkor betesszük.”

Tomori Zsuzsa az őszi szezon jelentős részét kihagyta sérülés miatt. A játékos az elmúlt 2 évben kétszer is a lelátóra kényszerült hosszabb-rövidebb időre, s mindkétszer válogatott mezben érte a sérülés (először a két évvel ezelőtti vb-n, majd idén a fehérorosz válogatott ellen).

Az is kiderült az interjúból, hogy a tavasszal vállműtéten áteső, viszont az utóbbi hetekben klubcsapatában többször is játszó Szucsánszki Zita nem utazik a csapattal. A dán mester túlzott kockázatot lát a Fradi ikonjának szerepeltetésében.