Női vb: a franciák a világbajnokok!

Forrás: www.facebook.com/ihf.info

Alig 20 percig kontrollálta a mérkőzést a norvég csapat, az első félidő végétől átvették az irányítást a franciák, s megérdemelt győzelmet arattak.

We Love Handball – Kézilabdások Éjszakája (december 22.). Ugye ezt TE sem hagyod ki?

Nagy adok-kapokkal kezdtek a csapatok, s bár a franciák szereztek vezetést (0-2), hamar ébredtek a norvégok (4-2), s innen folyamatosan náluk is volt az előny. A gallok cserékkel, s védekezést váltva próbálták tartani a lépést, de negyed óra után megérdemelt volt a skandinávok előnye (7-4). Egy kihagyott norvég hetes és egy időkérés után fel jöttek Nze-Minkóék, s a 20. percben kiegyenlítettek (8-8). Ez az időszak egyértelműen a franciákról szólt, akik a 24 percben vezettek először, s bár a norvégoknál a frissen beálló Grimsbö azonnal hetest hárított, a másik oldalon Mörk után Oftedal is büntetőt hibázott. A félidő végén kettős emberelőnyhöz jutott a norvég csapat, de nem tudtak élni vele, így a franciák várhatták előnnyel a folytatást (10-11).

A második játékrészre áthúzódott a kettős norvég előny, de a francia csapat támadhatott, s hamar három gólosra növelte az előnyét. Grimsbö nem tudott hozzátenni a játékhoz, így Lunde rövidesen visszaállt. Közben a norvég csapat ismét egyenlített, ám döntetlen állásnál megint büntetőt hibáztak. Egy támadással később Löke lövése már meghozta az előnyt a norvégoknak (18-17), de megint visszajött a francia csapat. Az 53. percben kért időt a norvég edző (19-19), s Löke újabb találatával visszavették a vezetést. Nem sokkal később az ekkor remekül játszó Kanor egyenlített. 20:20-as állásnál kezdődött meg az utolsó 5 perc, s a francia csapat mozdult el erről az állásról Pineau góljával.

Norvégia-Franciaország 21-23 (10-11)
Norvégia:
V. Kristiansen 7 (1), Mörk 7 (2), Löke 3, Brattset 2, Oftedal 1, Sa. Solberg 1
Franciaország:
Pineau 4, Houette 4, Nze-Minko 3, Landre 3, Kanor 2, Ayglon 2, Lacrabere 2, Niakate 1, Dembele 1, Flippes 1