Női vb: az esélytelenek nyugalmával búcsúztunk a nyolcaddöntőben

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Elmaradt a csoda, a magyar női kézilabda-válogatott nem tudta megnehezíteni az olimpiai ezüstérmes franciák dolgát a világbajnoki nyolcaddöntőben. Kim Rasmussen tanítványai 29-26-os vereséget szenvedtek a galloktól.

A kezdeti jó védekezés alább hagyott a mérkőzésen. Támadásban átlövésekből és beállóban is szinte, vagy teljesen súlytalan volt a magyar csapat, amely három hétméterest is kihagyott az összecsapáson.

A mai másik mérkőzésen Montenegró 31-29-re legyőzte Szerbiát, így a negyeddöntőben a magyarok kiejtő franciákkal játszhat.

Magyarország – Franciaország – 26-29 (11-14)
Magyarország:
Kovacsics A. 6, Lukács 5, Schatzl 3, Klivinyi 3, Szöllősi Zácsik 2, Háfra 1, Görbicz 1
Franciaország:
Lacrabere 5, Landre 4, Pineau 3, Niombia 3, Dancette 3, Dembele 2, Houette 2, Ayglon 2, Nze Minko 1

Az első félidőben sikerült egyenlítenünk, de a hajrá rosszul sikerült, nem szabadott volna hagyni őket ellépni. Sokat hibáztunk, ezt pedig könyörtelenül megbüntette az ellenfél. Szünet után egyszer felzárkóztunk négy gólra, talán ott még volt esély, de nem tudtunk élni vele. Védelemben a franciák váltásait nem tudtuk jól lereagálni, és támadásban is több volt a hiba, a távolabbi lövésekből is sok gólt kaptunk, ez az oka a vereségnek – nyilatkozta a mérkőzés lefújása után Bíró Blanka, a magyar válogatott kapusa.

We Love Handball – Kézilabdások Éjszakája (december 22.). Ugye ezt TE sem hagyod ki?