Női vb: legyőztük a lengyeleket, továbbjutottunk a nyolcaddöntőbe

Fotó: MKSZ - Kovács Anikó

A második félidőben bemutatott parádés támadójátékának köszönhetően a magyar női kézilabda-válogatott 31-28-ra legyőzte Lengyelországot a világbajnokság negyedik fordulójában, így a csehek elleni utolsó meccstől függetlenül továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

A HUC-Sport Kft. a női kézilabda világbajnokság kezdetétől (2017. december 1.) a férfi kézilabda Európa-bajnokság végéig (2018. január 28.) kedvezményes, speciális kézilabda cipő akciót hirdet. Minden vásárló a kedvezményeken felül egy darab hummel izzadságtörlőt kap ajándékba. (Az akció a készlet erejéig érvényes).

Az első félidőben bő negyedórán át futhatott az eredmény után a magyar válogatott. A 16 percben vezettek utoljára a lengyelek, 8-7 után a magyar csapat egyenlített, majd előnybe került, így a szünetre kétgólos fórral mehettek Görbiczék.

Kim Rasmussen magyar csapata álomszerűen kezdte a második játékrészt. Minden bejött Kovacsics Anikóéknak, a 35. percben Schatzl Nadine szélről lőtt gólja után már 12-18 állt az eredményjelzőn.

Ezzel a kiépített előnnyel sáfárkodhatott a csapatunk, a 43. percben pedig már nyolc találat volt a csapatok között (16-24).

Az utolsó tizenöt minutum formalitássá vált, Magyarország győzelme már nem forgott veszélyben, annak ellenére, hogy a lengyelek egy őrült hajrával a találkozóra végére felzárkóztak.

Lengyelország – Magyarország 28-31 (11-13)
Lengyelország:
Kudlacz 8, Achruk 7, Grzyb 4, Kobylinska 3, Janiszewska 2, Roszak 1
Magyarország:
Kovacsics A. 8, Bódi 5, Görbicz 5, Schatzl 4, Kisfaluy 2, Lukács 1, Háfra 1, Szöllősi-Zácsik 1

(x)