Női vb: önbizalomnövelő magyar siker Argentína ellen

Kovács Anna (33) hét gólt lőtt az argentinok ellen (Fotó: MKSZ - Kovács Anikó)

A magyar női kézilabda-válogatott a Norvégiától és Svédországtól elszenvedett vereségei után ma délután magabiztos játékkal, 33-15-re legyőzte Argentínát és megszerezte első sikerét a németországi világbajnokságon.

A HUC-Sport Kft. a női kézilabda világbajnokság kezdetétől (2017. december 1.) a férfi kézilabda Európa-bajnokság végéig (2018. január 28.) kedvezményes, speciális kézilabda cipő akciót hirdet. Minden vásárló a kedvezményeken felül egy darab hummel izzadságtörlőt kap ajándékba. (Az akció a készlet erejéig érvényes).

Az érdi hálóőr, Janurik Kinga parádés teljesítménnyel rukkolt elő az első félidőben a magyar válogatott kapujában. A játékrésznek volt olyan periódusa, amikor a 26 éves kézilabdázónő 70% körül védési hatékonysággal rendelkezett.

A jó kapusteljesítmény megalapozta a jó támadásokat, rengeteg lerohanásgólt tudtak lőni Kim Rasmussen szövetségi kapitány tanítványai, valamint Kisfaludy Anett neve mellé kétszer is egész pályás találatot jegyezhettünk fel.

A második játékrészt rosszul kezdte a magyar csapat. Lényegesen több hibával játszottak Görbiczék elől és hátul is, mint az első félórában, de Rasmussen egy időkérés alatt rendet tett a fejekben.

Rövid ideig tízgólos különbségen belülre jöttek az argentinok, de végül több jó egyéni teljesítménynek köszönhetően Magyarország tizennyolc gólos sikert aratott.

A B csoport negyedik fordulójában a magyar csapat csütörtökön 14 órától Lengyelország ellen lép pályára.

Magyarország – Argentína 33-15 (18-7)
Magyarország:
Kovács A. 7, Lukács 4, Bódi 3, Görbicz 3, Mayer 2, Háfra 2, Klivinyi 2, Szekeres 2, Szöllősi-Zácsik 2, Kovacsics A. 1
Argentína:
Ponce de León 5, Salvado 3, Mendoza 2, Iacoi 2, Uban Medel 2, Sans 1, Gavilan 1

(x)