Óriási szenzáció! A Veszprém kikapott Tatabányán!

Archív fotó: Vörös Dávid

Vereséggel mutatkozott be a Veszprém kispadján a magyar bajnokságban David Davis, miután a Grundfos Tatabánya otthonában 26-24-es vereséget szenvedett a tavalyi ezüstérmes.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, ehhez mérten az első félidőben a Veszprém végig vezetett, a Tatabánya kétgólos hátrányból két Pásztor Ákos-találattal egalizált közvetlenül a szünet előtt.

A második játékrészt szintén jobban indította a Veszprém, távoli átlövésekkel operálva a 36. percben már 15-18 állt az eredményjelzőn. Vujovics, majd Pásztor kétszer mattolta az egyébként több bravúrt is bemutatott Sterbiket, így ismét eltűnt az eredményjelzőről a vendégelőny. Ekkor még nem vette át a vezetést a Bányász, csak az utolsó tíz percbe lépve.

A harcos hazaiaknál Székely Márton bámulatos formában védett. 22-20 után még egyenlített a Veszprém, utána viszont már nem tudott, az 58. percben pedig már háromgólos előnyben kézilabdázhatott a Tatabánya. Az utolsó percre szétszakadt a pálya, Sterbik két bravúrral kozmetikáza az eredményt Lékai góljával közösen.

A Veszprém utoljára nem a Szegedtől 2002-ben szenvedett vereséget a magyar bajnokságban. Március 17-én 21-19-re a Dunaferr győzött. A Tatabányától legutóbb 1989. március 31-én kapott ki a Veszprém, 22-20-ra.

A Veszprém legközelebb a MOL-PICK Szeged ellen lép pályára, vasárnap hazai pályán fogadják a címvédőt 17.45-től.

Grundfos Tatabánya KC – Telekom Veszprém 26-24 (13-13)
Tatabánya:
Vrankovic 6, M. Bozovics 5, Pásztor Á. 5, M. Vujovics 5, V. Vranjes 3, Juhász Á. 1, Sipos 1
Veszprém:
Mackovsek 5, Tönnesen 3, Nagy L. 3, Blagotinsek 3, P. Nenadics 2, Mahé 2 (1), Dzsamali 2, Strlek 2 (2), Dörnyei 1, Lékai 1

A bajnokság állása: