Orosháza: januártól nem Buday ül a kispadon

Buday Dánielt felmentette az OFKSE elnöksége vezetőedzői feladatai alól (Fotó: Kecskeméti Krisztina/OrosCafé)

Edzőt vált a sereghajtó orosházi együttes. Négy és fél év után távozik Orosházáról Buday Dániel. Az új trénerrel már folynak az egyeztetések, de személye egyelőre nem publikus.

We Love Handball – Kézilabdások Éjszakája (december 22.). Ugye ezt TE sem hagyod ki?

A klub csütörtöki évbúcsúztató ebédjén jelentette be Vajer Tamás elnök, hogy az egyesület vezetése Buday Dánielt felmentette vezetőedzői teendői alól, a folytatást pedig januártól már új szakember irányítása mellett képzelik el.
– Az elnökség a csapat őszi szezonban nyújtott teljesítményével abszolút nincs megelégedve – elég, ha a tabellára nézünk, ahol az utolsó helyet foglaljuk el. Lépéseket kellett tennünk, így az elnökség azt a határozatot hozta, hogy Buday Dánielt felmenti vezetőedzői munkája alól. Továbbra is azon dolgozunk, hogy az egyesület megmaradjon az első osztályban, itt elsősorban az orosházi férfi kézilabda jövője a tét – fogalmazta meg a döntés okát az elnök a klub honlapján.

A Békés megyei klub jelenleg sereghajtó, a K&H liga 14. helyén áll. Az eddigi 15 mérkőzésből mindössze kétszer hagyták el győztesen a pályát, emellett két döntetlent is játszottak. A leköszönő tréner legutóbb éppen az Eger elleni vesztes mérkőzés után kritizálta légiósait.

– Négy és fél évet töltöttem itt, úgy gondolom, hogy jó időszak volt, sok szép élménnyel gazdagodtam, barátokat szereztem. Ez most így alakult, gondolom, hogy rengeteg dolog közrejátszott ebben, de nyilván tisztában vagyok a vezetőedző felelősségével az ilyen helyzetekben, így ezt a döntést el kell fogadni – mondta Buday Dániel.

A közlemény kitért arra is, hogy az új trénerrel már folynak az egyeztetések, amint megállapodás születik tájékoztatják a közvéleményt. A csapat játékosállományát érintő esetleges további személyi változásokról már az új vezetőedzővel közösen döntenek.