Oroszország: Trefilov kiakadt játékosa bejelentése után

Fotó: Bjorn S. Delebekk , VG

Viktorija Zilinskaite az orosz válogatott keretében szerepelt, s utazott is volna a decemberi vb-re, ám néhány nappal a torna előtt közölte edzőjével, gyermeket vár.

A történet pikantériája, hogy a kiváló balátlövő nem csak a válogatottban, de klubjában is a legendás orosz edző, Jevgenij Trefilov irányítása alatt játszik, s szerepelt is az ősz folyamán a Kuban Krasznodar csapatában, utolsó mérkőzésein már állapotosan. Ugyanakkor a világbajnokságon érthető okokból már nem akart kockáztatni.

Trefilov nem ment el szó nélkül a történtek mellett, s egyértelmű üzenetet fogalmazott meg játékosai felé.

Megkértem őket, hogy  jelezzék korábban, ha ez a helyzet, s ne két nappal az indulás előtt. Már megvettük a jegyet is a vb-re a játékosnak, aztán ideállt, hogy terhes – jelezte a szakember.

A gyermekvállalás szerepe egy professzionális szinten sportoló nő életében megosztó téma, ami rendre felmerül egy-egy ilyen eset kapcsán, többnyire klubszinten. Az idén az FC Midtjylland vesztette el már a harmadik emberét az idényre, míg a tavalyi évben a Győri Audi ETO volt kénytelen idényközben pótolni Heidi Lökét.