Pastor: én vagyok a hibás

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője (Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)

A Telekom Veszprém a vártnál sokkal simábban, 30-21-re legyőzte a MOL-PICK Szegedet bajnoki mérkőzésen az újszegedi sportcsarnokban. A hazaiak vezetőedzőjével, Juan Carlos Pastorral a klub honlapja készített interjút, amelyben a spanyol tréner elnézést kért a súlyos vereségért a szurkolóktól.

Egy ilyen kudarc után a felelősség az enyém, én vagyok az első számú hibás a fiaskó miatt – kezdte a beszélgetést Juan Carlos Pastor.

A meccs előtt mindenki hit a győzelemben, abban, hogy megverjük a Veszprémet. Mi és a szurkolók is ezt szerettük volna. Sajnos ismét döntőnek bizonyultak az elrontott ziccerek. Megvolt a lehetőségünk, kidolgoztuk a helyzeteket, de nem lőttük be – válaszolta arra a kérdésre, hogy mi volt a gond.

Mindezek mellett a spanyol edző válaszolt arra is, hogy miért hibázott ennyit a csapata, valamint, hogy miért kap még egyelőre kevesebb játéklehetőséget a két új igazolás, Dmitry Zhitnikov és Stefán Rafn Sigurmannsson.

A teljes interjú itt olvasható.

A szombati mérkőzés után a csapat jobbátlövője, Balogh Zsolt is elnézést kért a szurkolóktól, vállalva, hogy ő is többször hibázott a kulcspillanatokban. A válogatott kézilabdázó nyilatkozata itt tekinthető meg.