Pordán Bálint: Jól éreztem magam Tatabányán

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Csurgói KK Lele Ákossal és Pordán Bálinttal erősítette meg keretét a következő szezonra. Második részletként a beálló is terítékre kerül.

Pordán Bálint 1988. október 12-én született Budapesten (24 éves). Pályafutását a PLER-nél kezdte, többek között Lékai Máté és Balogh Zsolt kortársaként. A fővárosi csapatnál nagyon fiatalon a felnőttek közé került, a 2007/2008-as idényben már rendszeres csapattag volt. 2010-ben (Lele Ákossal egy időben) érkezett a Tatabányához, ahol az utóbbi 3 szezont töltötte.
A PLER-es időszakban Nagy Károly kezei alatt formálódott, védekezésben és támadó beállóként is lehetett rá számítani. Testi adottságai miatt (185 cm, 95 kg) nehezen érvényesült a falban, de magasságbéli hátrányát fantasztikus küzdőképességével kompenzálta. Első teljes idényében 52 gólig jutott, a következőben kissé visszaesett a teljesítménye. Utolsó pestszentlőrinci évében újra 52 találatot jegyzett, majd Tatabányára szerződve még egy szinttel feljebb lépett. Legjobb idénye az idei, jelenleg 92 góllal áll a házi rangsor harmadik helyén. Hozzáállásával rövid idő alatt kedvenc lett a szurkolók körében, edzője is maximálisan megbízik benne.
Csapat szinten eddig a 4. helyezés volt a legjobb eredménye az NB I-ben és a Magyar Kupában is. Jövőre meglehet az áhított dobogó is a Csurgóval. A nemzetközi porondon is megmutatta már magát, a KEK-ben a kettő, az EHF Kupában pedig három szezonban szerepelt. Összesen 39 nemzetközi gólt számlál 20 mérkőzés alatt.
Pordán Bálint a nemzeti csapat utánpótlás ranglétráját végigjárta, szinte az összes U-válogatottban alapember volt. A nagy lépés, a felnőttek közé kerülés még nem jött össze neki, de néhány éven belül talán ez változhat. Mindenképpen hátránya a kis termete, viszonylag alacsony testtömege, a nemzetközi szinthez még sokat kell erősödnie.

Fotó: http://www.tatabanyahandball.com/
Fotó: http://www.tatabanyahandball.com/

Csurgón Szöllősi Szabolcs az első számú beálló, ez vélhetően jövőre sem változik. Eddig nem volt igazi alternatívája támadásban, az alapvetően védekező Herbert Gábor tehermentesítette. A többfrontos harcban (hazai és nemzetközi) szükség volt cserére, Pordán nagyszerűen megoldhatja ezt a feladatot. Lele Ákossal Tatabányáról kiválóan ismerik egymást, a 3 éve begyakorolt játékkapcsolatuk komolyan kamatozhat a következő két szezonban. Mivel tulajdonképpen üres posztra jött, nem várható távozó játékos az ő érkezésével egyidejűleg.

Az átigazolása kapcsán Pordán Bálint is válaszolt néhány kérdésünkre:

Hétméteres: Neked is harmadik csapatod lesz a Csurgó felnőtt pályafutásod során. Kérlek, mesélj egy pár szót a PLER-ben és a Tatabányán eltöltött időszakodról.
Pordán Bálint: Mindkettő egy nagyon fontos időszak volt számomra. A PLER-nél azt tudom kiemelni, hogy ott nevelkedtem, ott nőttem fel, és ott lett belőlem NB I-es játékos. A Tatabányának gyakorlatilag ugyanennyit, vagy lehet, hogy még többet köszönhetek, mert rengeteget fejlődtem itt a 3 év alatt. Ezúton szeretném megköszönni a csapatnak és a szurkolóknak is, hogy jól érezhettem itt magam.

Hétméteres: Miért választottad a Csurgót?
Pordán Bálint: A továbblépés és a szakmai fejlődés szempontjából.

Hétméteres: Tatabányán első számú beálló voltál az utóbbi években, új csapatodnál vélhetően Szöllősi Szabolcs cseréje leszel. Nem érzed visszalépésnek ezt a váltást?
Pordán Bálint: Nem érzem visszalépésnek, ez egy újabb kihívás nekem az élettől. Bízom benne, hogy megkapom a játéklehetőséget, és ugyanúgy jól tudok teljesíteni.

Hétméteres: Az idei szezonból még egy bronzcsata van hátra nektek, éppen a Csurgó ellen. Adódik a kérdés, félre tudod-e tenni a jövő évi terveidet, és minden erőddel tudsz a Tatabánya sikeréért harcolni?
Pordán Bálint: Ez tényleg egy érdekes helyzet, de én úgy vagyok vele, hogy amíg itt Tatabányán játszok, meg fogok tenni mindent a meccseken, 100%-ot fogok beleadni. Jövőre, amikor Csurgón játszok, akkor ott teszem ugyanezt.

Hétméteres: A válogatottban eddig még nem kaptál szerepet. Számítsz meghívóra Mocsai Lajostól?
Pordán Bálint: Nyilván minden játékos, így én is szeretnék a válogatotthoz kerülni. De nagyképűnek tűnne, ha azt mondanám, hogy számítok meghívóra.

Fotó: http://www.tatabanyahandball.com/
Fotó: http://www.tatabanyahandball.com/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here