PSG Handball – 2017/18

A PSG drámai csatában bukta el a Bajnokok Ligája legutóbbi fináléját. Az idei szezonban természetesen ismét az aranyérem megszerzése a francia sztárcsapat célja, amire a nyári erősítések után nagyon jó esélyük van.

Még erősebbek lettek

A kész csapaton sok mindent nem kellett változtatni, hiszen már a tavalyi keret is BL fő esélyese volt. Sander Sagosen szignója a jövőnek is szól, de a norvégok szupersztárja az előző válogatott tornákon bizonyította, hogy világklasszis szinten van. A 21 éves irányító balátlövőként szintén remek teljesítményre képes, technikailag és lövőerőben is az élmezőnyben van a világon.  A nyár talán legjobb igazolásának számít.

Sander Sagosen
Fotó: www.psghand.fr

Szintén nagy fogás Rodrigo Corrales, a spanyol kapus már korábban aláírt a PSG-hez, azonban még a Plocknál védett az előző évadban. A 26 éves portás a kiöregedő Gorazd Skof helyére érkezett, ezzel nagyot erősödött ezen a poszton a PSG. Corrales Omeyer visszavonulása után méltó örököse lesz a legendás hálóőrnek. Kissé meglepő volt a közel 2 méter magas beálló, Jovo Damjanovic szerződtetése. A katari válogatott 20 éves fiatalja támadásban növeli majd Zvonimir Serdarusic vezetőedző lehetőségeit.

Kisöpörték a keretet

A távozóknál a már említett Skof mellet, olyan játékosokat találunk, akikkel tavaly sem számoltak. A legnagyobb név a Veszprémbe igazoló William Accambray, de távozott a szintén francia válogatott Xavier Barachet is. Rajtuk kívül Jeffrey M’tima és Dylan Garain húz új szerelést ebben az évadban.

Csak a BL-győzelem elfogadható

A PSG támadósora még félelmetesebb lett Sagosennel. Nikola Karabatic, Mikkel Hansen és Daniel Narcisse mellett nagy kérdés, hogy mennyi lehetőséget kap majd. Jobbátlövőben sok múlik majd Nedim Rémili és Luka Stepancic kettősén, mivel a tavalyi final fourban nem muzsikáltak túl jól, ez főleg a horvátra igaz. A széleken Luc Abalo és Uwe Gensheimer személyében a poszt talán két legjobbja áll a francia bajnok rendelkezésére. A párizsiak védelmére sem lehet panasz a Karabatic testvérekkel a tengelyben. Nem igazán van tehát gyenge pontja a PSG-nek, a fogadóirodák szerint is a gallok a BL-győzelem toronymagas esélyesei.

Átigazolások a 2017/18-as szezon előtt:

Érkezett: Sander Sagosen (irányító, Aalborg Handbold), Rodrigo Corrales (kapus, Orlen Wisla Plock), Jovo Damjanovic (beálló, El Jaish SC)

Távozott: William Accambray (balátlövő, Telekom Veszprém), Gorazd Skof (kapus, HC Erlangen), Xavier Barachet (jobbátlövő, Saint-Raphael VHB), Jeffrey M’tima (balszélső, US Dunkerque HB), Dylan Garain (balátlövő, US Dunkerque HB)

A PSG Handball kerete a 2017/18-as szezonra:

Kapusok: Thierry Omeyer, Rodrigo Corrales
Jobbszélsők: Luc Abalo, Benoit Kounkoud
Jobbátlövők: Luka Stepancic, Nedim Rémili
Irányítók: Nikola Karabatic, Daniel Narcisse, Sander Sagosen
Beállók: Luka Karabatic, Jesper Nielsen, Jovo Damjanovic
Balátlövők: Mikkel Hansen, Henrik Mölgaard
Balszélsők: Uwe Gensheimer

vezetőedző: Zvonimir Serdarusic

Várható kezdőcsapat: