Rosztov: egész szezonra kieshet a világklasszis átlövő

Forrás: http://www.rostovhandball.ru

Hosszú időre elvesztette egyik legjobbját a Rosztov-Don együttese, adta hírül a klub honlapja. Az előző vb-n és olimpián egyaránt MVP-nek megválasztott jobbátlövő Anna Vjahirjeva a legutóbbi BL-mérkőzésen sérült meg, és már túl is esett a műtéten.

A 22 esztendős világklasszis lövő keze sérült meg a Metz elleni múlt heti találkozón, az operációra pedig Madridban került sor. Vjahirjeva keze még két hétig gipszben lesz, és ezt követően 10-12 héttel kezdheti meg a labdás edzéseket. Ez egyben azt is jelenti, hogy a BL középdöntő mérkőzésein, illetve a negyeddöntőiben a Rosztov szinte biztosan nem számíthat rá, de az esetleges budapesti négyesdöntő is kérdéses lehet számára.

A Rosztovot a múlt szezon óta folyamatosan sújtják a sérülések. Ana Paula Rodrigues még nem lépett pályára a szezonban, Jekatyerina Iljina pedig bizonytalan időre szintén felfüggesztette a játékát. Jó hír viszont a csapat számára, hogy a visszatérő Vlada Bobrovnyikova már a múlt héten is nevezve volt a Buducnost ellen, így ő a közeljövőben mindenképp segítséget jelent.

Vjahirjeva kiesésével a Rosztov így is nagyon nehéz helyzetbe került, hiszen a fiatal orosz válogatott játékos csapata egyik legjobbja volt az idényben.