Sajtóhír: Danijel Saric Szeged helyett Katart választotta

A spanyol Mundo Deportivo értesülése szerint Danijel Saric nem hosszabbította meg a szezon végén lejáró szerződését a Barcelonával. A katari válogatott kapust a hírek szerint “álomajánlattal” nyerte meg magának az Al-Quiyda, de nagyon jó ajánlatokat kapott Európából is, például a MOL-Pick Szeged csapatától.

Danijel Saric hét idény után távozik Barcelonából (Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)
Danijel Saric hét idény után távozik Barcelonából
(Fotó: Sólya Eliza – hetmeteres.com)

A Catalunya Rádió információja alapján a Barcelona már meg is találta Saric utódját a Rhein-Neckar Löwen hálóőrének, Borko Ristovskinak a személyében. A 33 éves macedón válogatott kapus 2018-ig szóló szerződést kötött a BL-címvédővel a katalán rádiócsatorna szerint, aki Gonzalo Pérez de Vargas váltótársa lesz.

Az FC Barcelona Lassa elsődleges kiszemeltje a bosnyák származású portás pótlására az a Rodrigo Corrales volt, akit a katalánok erre az idényre kölcsönadtak a lengyel Wisla Plocknak. A spanyol válogatott kapus azonban 2017-től hatályba lépő kontraktust írt alá a francia PSG-hez.  Valószínűleg a 2016/17-es szezont is más csapatnál kezdi, mivel a plockiak nem tartanak rá már igényt. Kivásárlási ára a párizsi szerződéséből egymillió euró a feltételezések szerint.

Danijel Saric 2009-ben igazolt Barcelonába a Portland San Antonio csapatától. A szurkolók nagy kedvencévé vált a katari-bosnyák játékos, teljesítményének és személyiségének is köszönhetően.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here