Sajtóhír: lengyel jobbátlövőt igazolhat a Veszprém

Pawl Paczkowskit (a labdával) hírbe hozták a Veszprémmel (Fotó: www.ehfcl.com)

Lengyel sajtóhír szerint PGE Vive Kielce kölcsön adott lengyel válogatott jobbátlövője, Pawel Paczkowski a 2019-20-as idényben a Telekom Veszprém játékosa lehet majd.

A 25 éves kézilabdázót 2021-ig szerződés köti a Kielcéhez, amelynek 2014 óta tagja, azonban nem tudta magát beverkedni a csapatba. Jelenleg második szezonját tölti az ukrán bajnok Motor Zaporizzsjában, előtte pedig a francia Dunkerque-ben Nagy Kornél csapattársa volt.

Európa három leggazdagabb klubjának egyikeként említi az oldal a Veszprémet, amely lehetségesnek tartja, hogy Paczkowski Nagy László pótlására érkezzen. A 38 éves magyar klasszisnak a nyáron lejár a szerződése, amelynek a meghosszabbításáról egyelőre még nem számoltak be a felek.

Ami a Kielce jobbátlövőit illeti, Alex Dujshebaev éppen a napokban hosszabbított 2022-ig, míg Krzysztof Lijewskinek lejár a kontraktusa, Branko Vujovics pedig Celjében van kölcsönben, de 2020-ig érvényes megállapodása van a lengyel bajnokkal.

Paczkowski Veszprémbe igazolását erősíti meg, hogy a kielcei vezetőedző, Talant Dujshebaev valószínűleg szívesebben bízná ismerős trénerre játékosát David Davis személyében. Dujshebaev és Davis Ciudad Realban voltak csapattársak.