SC Magdeburg

Quenstedt nagy fogás lehet

A Magdeburg tavaly szürke középcsapatként funkcionált. Amolyan átmeneti év is volt ez a gladiátoroknak, hiszen több játékossal is előszerződést kötöttek a 2013/14-es szezontól.

Az új érkezők között két irányítóval is találkozhatunk. A német válogatott Haaß, valamint a szlovén nemzeti csapatot erősítő Bezjak is nagy erősítés a klubnak. Tavaly Tönnesen volt az egyetlen igazi karmester, de a rutinos norvég játékos 6 év után elhagyja Magdeburgot. Haaß egyik fő feladata a védekezés lesz, az ő érkezésének köszönhetően akár csere nélkül is játszhat az SCM támadás és védekezés között. Bezjaktól pedig elsősorban támadásban várhatnak sokat a magdeburgi szurkolók. Az előző szezonban a Velenje kulcsembereként a BL-ben is megmutatta kiváló képességeit a szlovén játékmester.

Bezjaktól sokat várnak Magdeburgban
Bezjaktól sokat várnak Magdeburgban

Kapusposzton is történt változás, az izlandi válogatott szőkesége, Gustavsson nem váltotta meg a világot a Magdeburgnál, és mivel ő is új kihívásra vágyott elfogadta a feljutó Bergischer ajánlatát. A helyére az a Dario Quenstedt érkezett Lübbeckéből, aki a német válogatott első számú kapusa is lehet pár év múlva. A holland Eijlers társaságában figyelemreméltó párost alkotnak majd.
Utolsóként pedig a Veszprémmel szerződést bontó Onetót igazolták le. A chilei játékosra Landsberg sérülése miatt is volt szükségük, de Oneto nemzetközi rutinja egyébként is sokat segíthet a Magdeburgon.

Távozott még Moritz Schäpsmeier, aki tavaly Natek sérülése miatt rengeteget játszott, de a szlovén felépülésével nem volt számára hely, így Mindenbe igazolt. Próbajátékon volt a klubnál Christian Malmagro is arra az esetre, ha a Natek nem jönne rendbe, de az orvosok zöld utat adtak a balkezes játékosnak, így a spanyolra nem tartottak igényt. A tavaszi szezonban a Lübbeckéhez kölcsönadott Ales Pajovicot pedig végleg leigazolta a Nettelstedt. Mellettük még a fiatal Philipp Weber Lipcsébe igazolását érdemes megemlíteni.

Túl nagy mozgás tehát nem volt a Magdeburgnál. A tavalyi szezonhoz képest mindenképp erősödtek. A két remek irányítóval, a Bundesliga egyik legjobb beállójával és szélsőjével (Bartosz Jurecki és Robert Weber), valamint a jó képességű lövőikkel (Kneer, Rojewski, Natek) biztosan megnehezítik majd a nagyok dolgát is alkalomadtán. Összességében, ahogy az utóbbi években jellemző volt rájuk, egy masszív csapat lehetnek a középmezőny első felében.

Quenstedt nagy fogás lehet
Quenstedt nagy fogás lehet

A Magdeburg játékoskerete a 2013/14-es szezonra:
Kapusok: Daniel Gerrit Eijlers, Dario Quenstedt, Philip Ambrosius
Jobbszélsők: Robert Weber, Tom Hornke
Jobbátlövők: Andreas Rojewski, Jure Natek
Irányítók: Michael Haaß, Marko Bezjak
Beállók: Bartosz Jurecki, Kjell Landsberg, Marco Oneto
Balátlövők: Stefan Kneer, Fabian van Olphen
Balszélsők: Yves Grafenhorst, Matthias Musche

Várható kezdőcsapat:
Eijlers ? R. Weber, Rojewski, Haaß, B. Jurecki, Kneer, Grafenhorst

 944602_10151547446173045_1397282913_n

 A képek forrása:
1. kép: http://www.siol.net
2. kép: http://www.nw-news.de
3. kép: https://www.facebook.com/SCMagdeburg

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here