SEHA League – 9. forduló

Írta: Bebinho. Ezen a hétvégén a SEHA liga 9. fordulóját rendezték meg. Meglepetés eredmény nem született, magabiztos győzelmet aratott a Vardar, a Metalurg két ellentétes félidőt produkálva végül felülkerekedett a szerb bajnoki címvédő Vojvodina otthonában. Győzött a Zagreb és a Meshkov Brest is. A forduló zárásaként a Partizan 27 gólos vereséget szenvedett a Tatran Presov vendégeként.

RK Vardar Skopje – RK Borac: 28-24 (15-10)
Több meghatározó játékosát is pihentette a Vardar Skopje, mivel a következő héten a Bajnokok Ligájában a városi rivális Metalurggal találkoznak majd. Több olyan játékos is lehetőséget kapott a hazai csapatban, akik a fontosabb mérkőzések nagy részét csak a kispadon töltik, közülük is kiemelkedett a 10 gólt szerző balszélső, Dobrivoje Markovic és a 26 lövésből 13-at hárító Strahinja Milic kapus.

RK Vardar Skopje:
D.Markovic 10, Brumen 5, Ig.Karacic 5, Toskic 3, Petric 2, S.Stoilov 1, F. Lazarov 1, S.Terzic 1
RK Borac:
Trivundza 7, Bezbradica 6, R.Nikolic 2, Ceranic 2, Obradovic 2, Jankovic 2, Tesic 1, Mikic 1, Njezic 1

vardar-borac
Dobrivoje Markovic 10 gólt szerzett (Fotó: rkborac.rs.ba)


RK Lovcen – RK CO Zagreb: 34-35 (15-16)
A mérkőzés előtt még nem sikerült győzni a Zagrebnek a Lovcen ellen Cetinjében, azonban most már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést Kalebék. Vezettek is végig az első félidőben, azonban nem sokkal a vége előtt egalizált a Lovcen (15-15). A dudaszó előtti másodpercben Josip Valcic gólt szerzett, így egy gólos előnnyel mehettek az öltözőbe. A második játékrészben 3 góllal is vezetett a Lovcen, azonban a végét jobban bírta a Zagreb, és begyűjtötte a győzelemért járó két pontot, és továbbra is első a tabellán (azonos pontszámmal a Tatran Presov mellett).

RK Lovcen:
Draskovic 8, Popovic 5, Achruk 5, Cizmovic 4, M.Radovic 3, Kaluderovic 3, B.Nikolic 3, Vukicevic 2, I.Radovic 1
RK CO Zagreb:
Horvat 8, Matulic 6, Maric 5, Mihic 3, M.Matic 3, T.Valcic 3, Stepancic 2, J.Valcic 2, A.Kaleb 2, Batinovic 1


HC Meshkov Brest – RK Nexe: 26-20 (13-10)

A fiatal vendégcsapat folyamatosan próbált meccsben maradni, azonban amikor sikerült közelebb kerülniük a fehéroroszokhoz, a Meshkov rendszerint újra építette az elfogyott előnyét. A Nexe kapusa, Perica Lelic, három hétméterest is védett, azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy pontot szerezzenek Fehéroroszországban.

HC Meshkov Brest:
Iv.Karacic 5, Tatarin 5, Markotic 4, Spiler 4, Kamyshnyk 3, Valyntsau 1, Srsen 1, Baranau 1, L. Vukic 1, Shumak 1
RK Nexe:
Tomic 5, S.Ivic 3, Vujic 2, Sokolic 2, Tomas 2, Bures 1, Mrdenovic 1, Jurjevic 1, Bozic-Pavletic 1, Sakic 1, Vegar 1


RK Vojvodina – RK Metalurg Skopje: 24-30 (16-14)
Lino Cervar 8 játékosát volt kénytelen nélkülözni ezen a mérkőzésen különböző okok miatt, talán már a legendás edző fejében is inkább a csütörtöki szkopjei derbi járt már?
A Vojvodina kiváló védekezésnek köszönhetően magabiztos előnyre tett szert már a mérkőzés elején (6-2), de Vugrinecnek és Georgievskinek köszönhetően félidő végére csak két gólos hátrányban volt a Metalurg. A második játékrészben egy teljesen más mentalitású macedón csapat érkezett a pályára, a Vojvodina utoljára 17-16-nál vezetett, onnan átvette a játék irányítását Cervar együttese. Az mérkőzés utolsó harmadában Manaskov és Corovic vezérletével egy 6-1-es sorozatot produkált a Skopje, így esélyeshez méltóen győzni tudott a szerb bajnok otthonában.

RK Vojvodina:
Stankovic 6, Elezovic 5, Marijanac 4, Sipka 4, Holpert 2, Popov 1, Filipovic 1, Nikolic 1
RK Metalurg Skopje:
D.Manaskov 10, Corovic 6, Georgievski 5, Pecakovski 4, Vugrinec 2, Kosteski 1, M.Manaskov 1, Peshevski 1

vojvodina-metalurg
A Metalurg a második félidőben felőrölte a Vojvodina védekezését (Fotó: rkmetalurg.mk)


Tatran Presov – RK Partizan: 46-19 (24-8)
Valószínűleg történelmének legsúlyosabb vereségét szenvedte el szombat este a szerb RK Partizan csapata a szlovák bajnok ellen. Az első 15 percben még tartották magukat a fiatal játékosokból álló szerbek (8-5), azonban ezután a hazaiak egy 7-0-s sorozattal folytatták a mérkőzést. Peter Hatalcík, a szlovákok trénere esélyt adott azoknak a játékosoknak is, akik a szezonban eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak. A Partizan azonban ezt a lehetőséget sem tudta megragadni.

Tatran Presov:
T.Urban 8, Hrstka 6, Krzysztofik 6, Antl 6, Kristopans 4, Sadovyi 4, Rábek 3, Z.Pejovic 3, Hruscák 2, Krok 2, Cíp 2
RK Partizan:
Marsenic 7, V.Ilic 3, Rasic 3, Maticic 2, Kukic 2, M.Radovanovic 1, Kostadinovic 1


A bajnokság állása:
sehatabella9

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here