Siófok: Penezic és Khmyrova érkezik – Hivatalos

Forrás: Siófok KC

A Siófok KC hivatalos honlapján, illetve közösségi oldalán jelentette be, hogy a csapathoz szerződik a Vardar két játékosa, Andrea Penezic és Tatjana Khmyrova.

Andrea Penezic a Vardar előtt a Krim Ljubljanát, s a Podravka Koprivnicát erősítette, illetve hosszú ideig oszlopa volt a horvát válogatottnak. Az idén 33. életévét betöltő balátlövő a legszűkebb világelit tagja, a tavalyi BL gólkirálya, az utóbbi évek egyik legkiemelkedőbb alakja.

Tatiana Khmyrova irányító poszton erősítette a most szétesőben lévő Vardart. A 28 esztendős orosz játékos korábban világbajnoki címet is szerzett hazája válogatottjával, a Vardar Szkopje csapatával pedig eddig minden alkalommal bejutott a BL négyes döntőjébe.

Penezic így kommentálta az új szerződését:
Az az igazság, hogy valóban azon gondolkoztam, hogy abbahagyom a kézilabdázást és más területen folytatom a karrieremet. Nagyon sok ajánlatot kaptam, de Siófok volt számomra  a legjobb választás. Az is fontos szempont volt, hogy innen közel van Zágráb. Hiszek a klub filozófiájában, találkoztam játékosokkal a csapatból és azt látom, hogy egy nagyon jó projekt van kialakulóban rohamosan fejlődő infrastruktúrával.  Látszik, hogy nagyon sok energiát fektetnek a kézilabda fejlesztésébe. A magyar bajnokság nagyon erős, és talán jelenleg a legnépszerűbb Európában . Izgatott vagyok és alig várom, hogy elkezdjük az új bajnokságot a Siófokkal.

Az igazolásokról s klub további terveiről így nyilatkozott az egyesület ügyvezető igazgatója:
Mindenképpen szerettünk volna a belső posztokon erősíteni. Andrea és Tatiana személyében két klasszist igazoltunk, biztos vagyok benne, hogy az ő érkezésükkel szintet fogunk lépni. Az a célunk, hogy a jelenlegi keret nagy részét egyben tartsuk és egy-két minőségi igazolással megerősítsük azokat a csapatrészeket, amelyek erre rászorulnak. Hamarosan minden hosszabbító és érkező játékost be fogunk jelenteni.

További részletek megtalálhatóak a klub honlapján.