Skandináv átok? – A Veszprém után a Szeged is kikapott

Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com

Hatalmas csatát hozott a MOL-PICK Szeged svédországi találkozója. A múlt hétvégi nagy bravúr után nem sikerült érvényesítenie a papírformát a Tisza-partiaknak, akik a Veszprémhez hasonlóan vereséget szenvedtek a Bajnokok Ligájában.

A találkozó kezdete Marin Segóról szólt, szenzációs formában kezdett a horvát hálóőr. Három percet kellett várni az első találatra, Sostaric vette be a svéd kaput. Ezután beindult a Kristianstad-henger, a Lagergren-Gudmungsson duó hatszor volt eredményes, miközben a szegediek hétméterest is hibáztak. A magyar csapat védelme tehetetlen volt a gyors skandináv ellentámadások ellen, de elöl is sokat hibáztak Baloghék. Ezután kért időt Juan Carlos Pastor (7. perc 6-2). Sego továbbra is sok gondot okozott a narancsmezes hazaiaknak, a 13. percben már hetedik védését mutatta be. Ennek ellenére társai a mezőnyben nem igazán tudtak élni jó teljesítményével, hiszen a Kristianstad tartotta háromgólos előnyét (14. perc 7-4). Egyre inkább felpörgette a tempót a Tisza-parti gárda, sorra harcolták ki a büntetőket, amit Balogh biztos kézzel értékesített, majd Bodó saját térfeléről egalizált (25. perc 9-9). A félidő vége a hazaiakról szólt, a svédek jobbátlövője Lagergrennel nem tudtak mit kezdeni Gaberék, háromgólos szegedi hátránnyal fordultak a csapatok (30. perc 16-13).

Pillanatok alatt egyre csökkent a különbség a két gárda között Bodó és Buntic révén (32. perc 17-16). A második játékrész elején a fiatal magyar balátlövő volt az ügyeletes góllövő, sokszor reagálni sem volt ideje Kappelinnek a kapuban, mégis Sostaric góljával mutatott ismét egált az eredményjelző (39. perc 20-20). Skube találata után már a Szeged vezetett, de szívósan kapaszkodott a hazai csapat. Buntic emberhátrányban eleresztett hatalmas átlövésével nem számoltak a svédek, kétgólosra hízott a magyar előny (49. perc 24-26). Nyolc minutummal a lefújás előtt ismét egyenlőre álltak a felek, ekkor a spanyol mester kért időt (52. perc 27-27). Nem sok sikerrel, hiszen a svédek ellenállhatatlanul játszottak és elhúztak 31-28-ra. Az izgalmaknak itt még nem volt vége, hiszen pillanatok alatt egygólosra faragták a hátrányt Bodóék (59. perc 32-31). Fél perccel a vége előtt Buntic egalizált, de Jonsson közvetlenül a lefújás előtt belőtte a győzelmet érő találatot. Egygólos vereséget szenvedett a MOL-PICK Szeged.

IFK Kristianstad – MOL-PICK Szeged 33-32 (16-13)
Kristianstad:
Kappelin (9/1 védés), Larsson (- védés) – Lagergren 12, Henningson 4, Lipovac 4, Hallen 3, Arnarsson 2, Jonsson 2, Gudmundsson 2, Chrintz 2 (2), Freiman 2.
Szeged:
Sego (14/2 védés) – Balogh 7 (5), Bodó 6, Buntic 6, Gaber 4, Källman 3, Skube 3, Sostaric 2, Gorbok 1.

Az A csoport állása: