Sterbik aláírt Veszprémbe – sajtóhír

Sterbik Árpád (Fotó: Faragó Imre)

Macedón sajtóinformációk szerint 2018 nyarán alaposan meggyengülhet a 2017-ben Bajnokok Ligáját nyerő Vardar Skopje férfi kézilabdacsapata.

A 24rakomet.mk szerint néhány hete már aláírt a Telekom Veszprémhez a vajdasági kapus, Sterbik Árpád, míg Raúl González edző lehet, hogy a PSG kispadját veszi át.

A védekező specialista Ilija Abutovic távozását biztosra veszi az oldal, a Löwenbe igazoló klasszis védő ügyében már csak a kivásárlási ár a kérdés a macedón kézilabdaportál szerint. Őt követheti a Bundesliga-bajnokhoz a spanyol válogatott jobbátlövő, Jorge Maqueda is.

A Telekom Veszprémnek jelenleg kép kapusa van, Mirko Alilovic szerződése 2018 nyarán, Mikler Rolandé pedig 2019-ben jár le, így Sterbik valószínűleg a horvát hálóőr helyére érkezhet, amennyiben a hír igaz.

Sterbik egyébként három szezonon át – 2001 és 2004 között – már védett Veszprémben, ahonnan akkor a spanyol sztárcsapatba, a Ciudad Realba igazolt.

A Vardar Skopjéhoz kapcsolódó hír, hogy korábban már hivatalossá vált, 2018 nyarától a Kielcébe igazol 2021-ig a horvát irányító, Luka Cindric.