Sulic: jobb edzővel szebb szezonunk is lehetett volna

Renato Sulic a horvát vecernjinek adott interjújában Sabatét okolta a leginkább a gyengébb szezon miatt, de kiderült az is, hogy elege van az agglegény életből.

Renato Sulic nem elégedett az előző szezonnal (Fotó: Faragó Imre)

Nem kendőzte véleményét a Telekom Veszprém ügyeletes rosszfiúja. Renato Sulic a horvát vecernjinek adott interjújában Sabatét okolta a leginkább a gyengébb szezon miatt, de kiderült az is, hogy elege van az agglegény életből.

A horvát beállót kérdezték a horvát válogatottságról is, ám ő leszögezte, nem kíván erről nyilatkozni, de szeptemberben visszatérhetnek a kérdésre.

Az interjúban nem maradhatott ki a Telekom Veszprém előző idénybeli teljesítményének értékelése sem. A magyar bajnoki-, és a Magyar Kupa elsőség mellett a SEHA-ligában ezüst-, míg a Bajnokok Ligájában a bronzérem jutott a bakonyi gárdának.
– Úgy gondolom, hogy sokkal több volt a csapatban. A SEHA-ligában kikaptunk a Vardartól a döntőben, míg a Bajnokok Ligájában el sem jutottunk a fináléig – mondta a horvát.

Ebben a legnagyobb bűnösnek Javier Sabatét látja, aki a szezon végén távozott a magyar csapat kispadjáról.
– Nem vagyok boldog, hiszen kevesebb játéklehetőséget kaptam idén, úgy gondolom többet érdemeltem volna. Mit mondhatnék egy olyan edzőről, aki egyetlen jobbátlövőt játszat Nagy László személyében, mikor a lelátón ott van Kopljar és Ancsin Gábor. Rossz volt a közeg, néhány játékossal is megromlott az edző kapcsolata. Ezen tényezők nélkül úgy gondolom jobb eredményeket értünk volna el – fogalmazott Sulic.

A nyolcadik idényére készül a 37 éves játékos Veszprémben, nagyon várja már a közös munkát a svéd szakemberrel, Ljubomir Vranjessel, aki hangsúlyozza számukra, hogy a következő szezonban nem más a cél, mint a Bajnokok Ligája megnyerése.
– Még van egy év a szerződésemből Veszprémben, úgy gondolom, hogy még két évet tudok játszani, ha nem itt, akkor keresek egy másik klubot, ahol befejezhetem pályafutásomat – nyilatkozta.

Elég az agglegény életből

Négy gyermek édesapja, a 13 éves Dorjáé a nyolcéves ikrek Tomé és Neráé, valamint a 11 hónapos Rozáé. A pályán megalkuvást nem tűrő játékos az életben, ha családjáról van szó sokkal lágyszívűbbnek mutatkozik.
– Mivel Veszprémben nincs nemzetközi iskola ezért Majával a feleségem úgy döntöttünk, hogy a gyerekek Rijekában tanuljanak. Már belebetegedtem az agglegény életbe, nagyon hiányzik a családom – árulta el a horvát lapnak az apuka.