Székely: egy álmunk válna valóra a továbbjutással

A Tatabánya szombaton bravúros győzelmet aratott a dán KIF Kolding Kobenhavn ellen, a magyar együttes sikeréhez sokat tett hozzá a remekül védő Székely Márton. Honlapunk a mérkőzésről, valamint az EHF-kupa hátralévő részéről kérdezte a 27 éves hálóőrt.

3
Fotó: http://www.tatabanyahandball.com/

Komoly ellenfél ellen aratattok fontos győzelmet, mi volt a siker kulcsa a Kolding ellen?
Mindenképpen a védekezésünket emelném ki. Újra azt éreztem hátul, mint a Szeged ellen, hogy a társak kevés rést hagynak, valamint sokkal élesebbek vagyunk. Azonban még mindig szoknunk kell a hatalmas győri Audi Arénát, remélhetőleg a harmadik ?hazai? találkozóra ez is rendben lesz.

Remekül védtél a találkozón, kikre készültél a legjobban a dán csapat klasszisai közül?
Köszönöm szépen, de a védekezéssel együtt volt ez remek teljesítmény. Igropulo és Stenmalm játékára készültünk fel különösen, ők azok a játékosok a dánoknál, akik képesek távolról is gólt szerezni.

A túloldalon a dánok legendás kapusa, Kasper Hvidt is jó napot fogott ki.
Így van, klasszisát ellenünk is bebizonyította. Néztem a bemelegítés során a mozdulatait, csak reménykedni tudok benne, hogy ennyi idősen hasonló fizikummal rendelkezek majd, és ilyen szinten játszhatok.

Fotó: http://www.tatabanyahandball.com/
Fotó: http://www.tatabanyahandball.com/

Mit vársz a jövőheti mérkőzéstől, lehet esély az idegenbeli pontszerzésre?
Úgy gondolom, hogy az első meccsek mindig nehezebbek, több ismeretlent tartalmaznak, annak ellenére is, hogy sokat videózunk az adott ellenfelünkből. A “visszavágón” már fejben van egy élmény, tudunk viszonyítani az első találkozóhoz. Szeretnénk Dániában is jól játszani, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Három kör után továbbjutó helyen álltok, meg lehet-e őrizni ezt a pozíciót a csoportkör végéig?
Még sok mérkőzés van hátra, de egy álmunk válna valóra, ha sikerülne bejutnunk a legjobb nyolc közé.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here