K&H liga: óriási csatában újra legyőzte a Szeged a Veszprémet

Fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com

Szikrázó, kemény, de végig sportszerű mérkőzésen győzött a MOL-PICK Szeged a Telekom Veszprém elleni rangadón. Ezzel megőrizte veretlenségét a bajnokságban a Tisza-parti együttes.

Egy Mikler-védéssel és Nagy László góljával indult a találkozó. Mindkét csapat a kemény, hatosfalas védekezést választotta, ami jól is működött. A két hálóőr, Mikler Roland és Mirko Alilovic remek teljesítményt nyújtott, ennek is volt köszönhető, hogy a 10. percben még csak 4-4 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban kissé visszaesett a Telekom Veszprém támadójátéka, míg a Szeged rendre egy két góllal vezetett. Többször támadtak a háromgólos vezetésért, ekkor érkezett a 17. percben 6-4-es hazai előnynél David Davis időkérése.

Fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com

Hosszú percekig nem mozdult el az eredmény. A 20. percben Mahé és Nilsson góljaival újra döntetlenre álltak a felek, ami a szünetben is megmaradt.

A második félidőt a Szeged indította jobban, ugyan Manaskov hetesből betalált, de Bánhidi Sostaric és Gaber góljaival újra két góllal vezettek a Tisza-partiak. Sok technikai hibát vétettek a veszpémi játékosok, amit azonnal megbüntetett a Szeged. A 42. percben újabb vendég időkérés következett 16-13-as hazai vezetésnél.

Használtak a spanyol mester tanácsai, hiszen a 46. percben újra kiegyenlített a piros mezes vendég együttes. Tíz perccel a vége előtt még mindig nem dőlt el a találkozó, a küzdelem és a feszültség óriási volt, ami a ritkán hibázó Sigurmansson elhibázott büntetőjén is érződött.

Fotó: Sólya Eliza /hetmeteres.com

Balogh és Sostaric góljaival ismét két góllal vezetett az 53. percben a hazai együttes, és Sego is kivédte Manaskov hetesét. Källman újabb találatával szinte el is döntötte a mérkőzést és a két pont sorsát. Felállva ünnepelte kedvenceit és a 25-23-as győzelmet a hazai közönség.

MOL-PICK Szeged – Telekom Veszprém 25-23 (10-10)
Szeged:
Alilovic (7 védés), Sego (4 védés) – Sostaric 6, Zhitnikov 4, Sigurmansson 3 (1), Balogh 2, Bombac 2, Källman 2, Canellas 1, Maqueda 1, Bánhidi 3, Gaber 1.
Veszprém:
Mikler (7 védés) – Ilic 5, Manaskov 5 (1), Nagy L. 3, Mahé 3 (1), Lékai 2, Gajic 2, , Nilsson 2.