Terítéken a BM Aragón, a Csurgó ellenfele

Lozano, az Aragón legjobbja kép: heraldo.es

A Csurgó ellenfele az EHF Kupa 2. fordulójában a spanyol bajnokság 5. helyén végzett Aragón lesz. A zaragozai csapatot a nyáron több kulcsembere is elhagyta, és eddig nem is sikerült pótolni őket.

Az ASOBAL tavalyi gólkirálya, Alex Dujshebaev (198 gól) az Atlético Madridhoz igazolt, de a klub csődje miatt jelenleg klub nélküli, azonban kizárható, hogy visszatérne az Aragón-hoz. Szintén a fővárosba igazolt volna az irányító, Victor Vigo, aki a gárda motorja volt. Szóval a támadójáték két legfontosabb láncszeme hagyta el Mariano Ortega csapatát. A kezdő jobbátlövő és irányító mellett a második számú balátlövő, Molina is eligazolt (Huesca). Az ő hiánya főként védekezésben hatalmas érvágás, ugyanis a védelem tartópillére volt Asier Antonio társaságában.  Azért támadásban sem volt elveszett, hiszen 67 góllal terhelte az ellenfelek hálóját.

Túl sok nem maradt tehát a tavalyi gárdából. Akikre oda kell figyelni: Demetrio Lozano, a spanyolok klasszis átlövője, aki megfordult a Kiel, a Portland San Antonio és a Barcelona együttesében is. Pályafutása zenitjén már túl van a lassan 38 éves világbajnok játékos, de azért lőni még nem felejtett el.

A két szélső, Cartón és Sorli okozhat még gondot, valamint a támadásban kiváló beálló, Javi Garcia. A nagyobb nevek közé tartozik még a 204 cm magas Asier Antonio is, aki, mint ahogy már fentebb is említettük a védekezés kulcsa. Kapusposzton a magyar junior válogatott ellen tegnap védő Arguillas az első számú opció, mögötte pedig a még szintén nagyon fiatal Carlos Jimenez (22 éves). Nincs tehát rutinos, tekintélyt parancsoló portásuk.

Valószínűleg elmaradnak a komolyabb nyári erősítések (várhatóan fiatalokkal foltozzák be a lyukakat), hiszen anyagi gondokkal küzd a klub. Szezon közben többek között ezért is távozott a csapat svéd kapusa, Kappelin (hónapokig nem kapott fizetést). Nem túl rózsás tehát a helyzet Zaragozában.

Az Aragón várható kezdőcsapata:
Arguillas ? Cartón, Del Valle, Casanova, Javi Garcia, Lozano, Sorli

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here