THW Kiel – 2017/18

Kielben a csalódást keltő előző évad után jobb teljesítményben reménykednek. A „ Zebrák” a német bajnoki cím visszahódítása mellett újra bejutnának a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe is.

Sérülések alakították a transzferszezont

A Kiel nyári átigazolásait alapvetően meghatározta Domagoj Duvnjak és Raúl Santos hosszú kihagyása. A horvát világklasszist áprilisban műtötték meg, ekkor féléves kihagyást jósoltak neki. Az idei év végére talán újra formában lendül. A helyére érkezett a rendkívül technikás és gólerős szlovén válogatott irányító, Miha Zarabec. A 25 éves játékos 1+1 éves szerződést kötött a Kiellel, így akár hosszabb távon maradhat a Bundesligában.

Miha Zarabec (24) nagy fogás lehet
Fotó: Marco Wolff

A dominikai származású, de osztrák válogatott Raúl Santos helyére a svéd Frend Ofors jött, vele egyéves kontraktust írtak alá. Szintén a szélre jött Oleh Rahmel, aki honfitársát, a visszavonuló korábbi német válogatott klasszist, Christian Sprengert pótolja majd.
Más érkező nem jött a Bundesliga rekordbajnokához, míg a távozók között a két horvát, Ilija Brozovic és Blazenko Lackovic hiányát sem fogják megérezni.

Duvnjakon múlik a Kiel szezonja

Vélhetően csak tavasszal láthatjuk majd, hogy mire képes az idei Kiel, miután Duvnjak is teljes fordulatszámon pörög. Ezt követően viszont egészen mély kerete lesz belső posztokon a „Zebráknak”. Balátlövőben a tavaly mély vízbe dobott Nikola Bilyk és Lukas Nilsson számára sokat érhet ez a rutin, és akkor még nem beszéltünk az „örökké” sérült Christian Dissingerről. A túloldalon a Vujin, Weinhold, Zeitz trió rengeteg variációra ad lehetőséget Alfred Gíslason mester számára.


A szélekkel –ahogyan megszokhattuk- idén sem lesz gondjuk, Niclas Ekberg mellett Rune Dahmke szintén a szűk elitbe tartozik posztján. Beállóban René Toft Hansen sérüléssel kezdte az évet, de hamarosan 100%-os lesz, Patrick Wiencek párjaként ütős duót alkotnak. A legerősebb pont azonban egyértelműen a kapusoké. Niklas Landin a világ talán legjobbja hálóőre, de az elvágyódó Andreas Wolff szintén top 10-es kapusnak számít.

Visszatérnek Kölnbe?

Amennyiben mindenki felépült, és ezt követően elkerülik a komoly sérülések a Kielt, akkor a bajnoki címre joggal aspirálnak. A hosszú kihagyás alatt magát kipihenő Duvnjakkal pedig BL final fourja sem tűnik lehetetlen feladatnak.

Átigazolások a 2017/18-as szezon előtt:

Érkezett: Ole Rahmel (jobbszélső, HC Erlangen), Miha Zarabec (irányító, RK Celje PL), Emil Frend Öfors (balszélső, Alingsas HK)

Távozott: Ilija Brozovic (beálló, TSV Hannover-Burgdorf), Christian Sprenger (jobbszélső, visszavonult), Blazenko Lackovic (balátlövő, HSV Hamburg)

A THW Kiel kerete a 2017/18-as szezonra:

Kapusok: Niklas Landin, Andreas Wolff
Jobbszélsők: Niclas Ekberg, Ole Rahmel
Jobbátlövők: Marko Vujin, Christian Zeitz, Steffen Weinhold
Irányítók: Domagoj Duvnjak, Miha Zarabec
Beállók: René Toft Hansen, Patrick Wiencek
Balátlövők: Christian Dissinger, Nikola Bilyk, Lukas Nilsson, Sebastian Firnhaber
Balszélsők: Raúl Santos, Rune Dahmke, Emil Frend Öfors

vezetőedző: Alfred Gíslason

Várható kezdőcsapat: