U19-es női Eb: bravúros győzelem Oroszország ellen

Binó Boglárka Forrás: gyorietokc.hu

A két csoportgyőztes csatájában a magyar válogatott legyőzte az eddig még hibátlan orosz csapatot, így nagy lépést tett az elődöntő felé.

Bár az első gólt a magyar válogatott szerezte, erre rögtön néggyel válaszolt az ellenfél, s ez a 3 gól jó ideig meg is maradt a felek között (3-6). Hajdu János időkéréssel reagált a gyengébb periódusra, s innen vissza is kapaszkodtak Klujberék, majd átvették a vezetést is. Félidőben előnnyel fordulhattunk (15-14).

A második játékrész elején nem csillogott a magyar csapat, viszont Binó Boglárka lehúzta a rolót, s így fokozatosan ellépett a csapat, míg az orosz együttes negyedóra alatt csak két gólra volt képes. Ma a hétmétereseket is jól értékesítette Klujber Katrin, így tovább hízott az előny. 48 perc után, 6 gólos magyar vezetésnél (23-17) még egyszer időt kért az orosz kapitány, de ez sem segített. Még az is belefért, hogy az utolsó három gólt az oroszok lőtték. A meccs embere Binó Boglárka lett.

Magyarország-Oroszország 27-24 (15-14)
Magyarország:
Klujber 10, Márton G. 4, Pásztor N. 3, Hornyák B. 3, Háfra N. 3, Szabó K. 3, Faluvégi D. 1
Oroszország:
Skorobogatchenko 8, Dudina 3, Tazhenova 3, Zelenkova 2, Shaposnikhova 2, A. Davidenko 2, Alirzaeva 1, Mikhailichenko 1, Koroleva 1, Illarionova 1