U19-es női Eb: Hollandia sem jelentett akadályt

Márton Gréta Forrás: izzose.hu

A magyar csapat második mérkőzésen is magabiztosan győzött, ezúttal a holland csapat ellen. A mérkőzés legjobbjának Klujber Katrint választották.

Álomszerűen indult a mérkőzés, a holland csapat t0 perc alatt csak egy gólra volt képes, míg Háfra Noémiék sorra lőtték a gólokat (7-1). Innentől kezdve is dominálta a márkőzést a magyar csapat (14-6), ám a hollandok támadásban feljavultak, védekezésben pedig egészen agresszív, nyitott taktikát alkalmaztak, esetenként két lövőre is külön kilépve. Ennek nyomán feljöttek, s három gólra közelítették meg a magyar csapatot (15-12), s szünetre is négy gólos előnnyel fordult a magyar alakulat (18-14).

A második félidőt kettős emberhátrányban kezdte a csapat, de nem tudott közelebb kerülni a németalföldi gárda. Sőt, a félidő közepére ismét hízott a magyar előny. Innen ismét kapaszkodtak a hollandok, de igazán közel nem tudtak már kerülni a magyar lányokhoz, akik végül sima győzelmet arattak.

Magyarország-Hollandia 34-26 (18-14)
Magyarország:
Klujber 8, Márton G. 8, Pásztor N. 6, Hornyák B. 3, Háfra N. 2, Szabó K. 2, Faluvégi D. 2, Tóvizi 1, Fodor Cs. 1, Román D.,
Hollandia:
Freriks 7, Beugels 6, Housheer 6, Oostveen 2, Nooitmeer 2, Molenaar 1, Zeldenthuis 1, Hilbrands 1