U19-es női Eb: Norvégia is kipipálva, elődöntős a csapat

Suba Sára Fotó: Cseh Péter, MKSZ

A magyar junior válogatott egy percig sem hagyott kétséget afelől, hogy melyik csapat a jobb, s legközelebb a francia csapattal játszhat a döntőbe jutásért.

Villámrajtot vettek Háfra Noémiék, s már bő negyedóra után 8 gól volt a két gárda között (12-4), amelyből hetet meg is tartottak a magyar lányok a félidőre (15-8). Ezzel lényegében a továbbjutás eldőlt, hiszen azt előre tudtuk, hogy a norvég csapatnak nagyon meg kellene vernie minket, ha elődöntőbe akarnak kerülni.

A második félidőt ismét jól kezdte a magyar alakulat, s bár kilenc is volt már közte, végül nyolc góllal múlta felül ellenfelét. A végén a cserék is lehetőséget kaptak. Ezzel sikerült visszavágni a tavalyi világbajnokságon elszenvedett fájó vereségért. A mérkőzés legjobbja ma is egy kapus lett, de ezúttal Suba Sára. Hornyák Bernadették eddig magabiztosan játszottak a teljes kontinenstorna alatt, s mindössze az eleve tét nélküli, svédek elleni mérkőzésen szenvedtek vereséget. Folytatás pénteken, az elődöntőben.

Magyarország-Norvégia 26-18 (15-8)
Magyarország:
Hornyák B. 6, Háfra N. 5, Klujber K. 5, Fodor Cs. 2, Szabó K. 2, Giricz 1, Kuti 1, Márton G. 1, Pásztor N. 1, Tóvizi 1, Román D. 1