Újabb pofont kapott a Szeged – Megérdemelt Bányász-siker

Igazi rangadót vívtak a csapatok (Fotó: Faragó Imre)

Tovább tart a MOL-PICK Szeged vesszőfutása, ezúttal Tatabányán hagytak ott a két bajnoki pontot. Két év után ismét győzelmet ünnepelhetett a Bányász a szegediek ellen.

We Love Handball – Kézilabdások Éjszakája (december 22.). Ugye ezt TE sem hagyod ki?

Rangadóhoz méltó hangulat fogadta a csapatokat. Ezt csak fokozta, hogy a hazaiak villámrajtot vettek és kétgólos fórra tettek szert Grigoras találataival. A 12. percig tartott a hazai vezetés, ekkor Gorbok és Thiagus Petrus volt eredményes, ezzel először kerültek előnybe a szegediek (3-4). Remekül védekeztek a csapatok, Székely és Sego is jó formában védett ennek volt köszönhető, hogy fej fej mellett haladt a két együttes (19. perc 6-6). Az első játékrész utolsó tíz percében ismét szárnyra kapott a Bányász, állva hagyták a vendégeket és négygólos előnnyel mehettek az öltözőbe (30. perc 12-8)

Jót tett a szünet a szegedi játékosoknak, fokozatosan csökkentették hátrányukat. Sigurmansson, Bodó és Fekete találataival pillanatok alatt felzárkóztak, amit Vladan Matic nem nézett tétlenül, időt kért (38. perc 14-12). Az időkérés után állandósult a különbség, a Szeged rohant az eredmény után, ami helyenként kapkodásba csapott át. Ezt a Tatabánya kihasználva visszaállította ötgólos előnyét, ekkor kért időt Juan Carlos Pastor (46. perc 19-14). Nem sokat használt az egyperces pihenő. A Tatabánya továbbra is felszabadultan leleményesen kézilabdázott, míg a MOL-PICK Szeged sok hibával támadott. A véghajrában továbbra is öt gólt kellett ledolgoznia Baloghéknak (50. perc 21-16). Sierra beállítása jó húzásnak bizonyult, többször sikeresen állta útját a hazai kísérleteknek, ebből gyors gólokat szereztek (55. perc 22-19). Így lett izgalmas a találkozó, hiszen két perccel a lefújás előtt kettőre zárkózott a Tisza-parti együttes, de ennél közelebb nem kerültek. Megérdemelt győzelmet aratott a Grundfos Tatabánya KC.

Grundfos Tatabánya KC – MOL-PICK Szeged 24-22 (12-8)
Tatabánya:
Székely – Grigoras 7, Vrankovic 5, Vujovic 3 (1), Juhász Á. 2, Bozovic 2, Pásztor Á. 1,  Ilyés 1, Harsányi 1 (1).
Szeged:
Sego 1, Sierra – Sigurmansson 5 (2), Bodó 3, Zhitnikov 2, Balogh 2, T. Petrus 2, Zubai 1, Gorbok 1, Fekete 1, Bánhidi 1, Sostaric 1.

A K&H liga állása: