Utolsó másodpercben nyerte meg a BL-t a Vardar a PSG ellen

Fotó: www.facebook.com/rkvardar

 Heroikus küzdelem végén a macedón sztárcsapat megérdemelten nyerte meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2016/17-es kiírását a Paris Saint-Germain elleni döntőben. A Vardar Skopje történelme során először jutott a VELUX EHF Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, ahol először a Barcelonát, majd a fináléban a PSG-t megverve felült Európa trónjára.

Fotó: www.facebook.com/rkvardar
Fotó: www.facebook.com/rkvardar

A PSG kezdte a mérkőzést. Tíz perc játék után megállapítható volt, hogy mindkét csapat a biztos védekezésére kívánta fektetni a főhangsúlyt. Kevés lövés ment kapura, de ezekből is védett hármat Sterbik, míg Omeyer egyet. Ennek következtében 2?4 állt az eredményjelzőn. Omeyer fél percen belül két ziccert is hárított, azonban elől a technikai hibát vétettek Karatabicék, így kissé körülményesen, de Shishkarev már háromra növelte a Vardar előnyét (12. perc: 2?5). Emiatt a PSG vezetőedzője, Zvonimir Serdarusic időt kért.

Egyértelműen használt a francia együttesnek a megbeszélés, Hansen, majd Gensheimer zárkóztatott, azonban az egyenlítés nem jött össze a párizsiaknak. Először Mikkel Hansen lerohanás utáni lövését rúgta ki bravúrosan Sterbik, majd Rémili átlövése a jobboldali kapufán halt el. Dibirov viszont büntetett, majd ismét a spanyol válogatott hálóőr volt főszerepben Gensheimer hétméteresénél. Omeyer sem védett kevesebbet számszakilag, de szemben levő társa jóval nagyobb ziccereket fogott (20. perc: 4?6).

A játékrész utolsó harmadában a PSG játszott jobban, amely a szünetre csúcsosodott ki. A 28. percben Mikkel Hansen révén büntetőből egalizált a francia csapat, majd a szünetre egygólos vezetéssel mehetett az elődöntőben a Veszprémet kiejtő gárda.

Az első félidőhöz képest a másodikban felpuhultak a védelmek, eredményesebbek tudtak lenni a mezőnyjátékosok. Dibriov gólja indított a második harminc percét, majd Nariccse találatával 13?12-re vezetett a francia bajnok. Labdájuk volt a Serdarusic-tanítványoknak a kétgólos előnyhöz, azonban elpuskázták, így a Vardar előbb egyenlített Cindric góljával, majd Dujshebaev és egy újabb Cindric-találattal már 13?15-re a szkopjeiek vezettek.

A 44. percben két üres kapus gól után már 17?20 állt az eredményjelzőn. A Vardar hatperces gólcsendje közepette Hansen és Narcisse gólozott, de az egyenlítés elmaradt. Joan Canellas a Vardar védelmének alappillére volt ma is, míg elől nem sok, de fontos gólokat szerzett. Stoilov elől sodorták el a labdát az 52. percben, majd Gensheimer rohant és kiszorított pozícióból egalizált (21?21).

Fotó: www.facebook.com/rkvardar
Fotó: www.facebook.com/rkvardar

Serdarusic időkérését követően a vezetésért támadott a PSG, de Hansen óvatlan passzát Dibirov fülelte le, és vitte végig újra előnyhöz juttatva azzal a Vardart, öt perccel a rendes játékidő letelte előtt (21?22).

Az izgalom a tetőfokára hágott, Omeyer kétszer is meccsben tartott a párizsiakat, míg Stepancic és Narcisse elemi erővel mattolta Sterbiket. Már úgy látszott, hogy jön a hosszabbítás, azonban Raúl González időkérését követően Ivan Cupic az utolsó másodpercben megszerezte a Vardar trófeát érő találatát.

PSG Handball ? RK Vardar Skopje 23?24 (12?11)
PSG:
Omeyer (13 védés), Skof (-) ? N. Karabatic 5, M. Hansen 4 (1), Narcisse 4, Abalo 3, Rémili 3, Stepancic 2, Gensheimer 2 (1)
Vardar:
Sterbik (9/1 védés) ? Dibirov 6, Cindric 3, Shishkarev 3, Borozan 3, Cupic 3 (2), A. Dujshebaev 2, J. Canellas 2, Marsenic 1, Abutovic 1

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here