Vác: a Besiktasból is igazoltak balszélsőt

Rózsavölgyi Gergő is Vácott folytatja (Fotó forrása: www.facebook.com/Váci-Férfi-Kézilabda)

A Vác férfi kézilabdacsapata az elmúlt idényt a 10. helyen zárta a K&H ligában. A csapat vezetői a nyáron a keret megerősítésén dolgoznak, ennek eredményeként pedig hét játékos érkezését jelentették be a következő szezonra.

Török Ádám és Kecskeméti Tamás személyében 20, illetve 19 éves fiatalok igazoltak Vácra a NEKA-ból. Török irányító, de a juniorválogatottban jobbátlövőként is szerepelt az utóbbi időben, tagja lesz az algériai világbajnokságra utazó keretnek is. Kecskeméti a jobbszélen lesz bevethető. Ő is játszott már a juniorok nemzeti együttesében, de a vébét ezúttal kihagyja.

Balatonfüredről igazolt Vácra a szintén juniorválogatott kapus, Rózsavölgyi Gergő. Törökhöz hasonlóan a 21 éves hálóőr is a világbajnokságon szerepel majd július közepétől.

Kicserélődik a Vác balszélső pozícióban. A klub házi gólkirálya, Milan Popovic távozik, mivel nem hosszabbítottak vele szerződést. Bár a vezetők elégedettek voltak a 26 éves montenegrói válogatott kézilabdázóval, a szigorodó légiósszabály miatt a magyar útlevéllel is rendelkező szerb válogatott Jozef Holpertet hozták a helyére a Besiktasból.

Császár Ferenc sem játszik már tovább az NB I-ben, ő a váci utánpótlásban kap több szerepet a klub hivatalos Facebook-oldalának tájékoztatása szerint. Nem marad azonban egyedül Holpert a szélen, mivel két évre érkezik Vácra Orosházáról Tárkányi Bence.

A magyar játékosok mellett a hiányposztokra két horvát játékost is igazolt a Vác. Nemzetközi kupákban és a SEHA-ligában szerzett tapasztalattal érkezik Magyarországra Ante Grbavac és Marin Sakic. Előbbi balátlövőben bevethető, a 30 éves kézilabdás a bosnyák Izvidac Ljubuskiból jön a Pest megyeiekhez.

Marin Sakic a horvát bajnokság “örökös” ezüstérmesének számító Nexét hagyta el Vácért. A 23 éves beállótól nem csak támadásban várnak sokat a vezetők, de a védekezés megszilárdulásra is számítanak tőle hármas pozícióban.