Váci NKSE – 2017/18

A Vác idén kicserélődő csapattal, eltérő célokért küzdhet. A nemzetközi porondon is helyt kell állniuk.

Jól sikerült idény

Bár hegy ideig a legjobb négy sem tűnt lehetetlennek, az ötödik hely komoly eredmény volt a Váctól, amely így még a nemzetközi porondon is bizonyíthat. Más kérdés, hogy egy teljesen más felállásban.

Megfiatalodó csapat

Azt már Szilágyi Zoltán vezetőedző is leszögezte, hogy idén mások a célok a Dunakanyarban, s az igazolások is ezt sejtetik. A váciak nem töltötték fel tapasztalt játékosokkal és/vagy légiósokkal a csapatukat, hanem inkább bizalmat szavaztak a saját fiataljaiknak, illetve több hazai tehetségnek, akik már valóban megérettek a tartós élvonalbeli játékra.

Érkezett a csapathoz Lakatos Rita, és Hornyák Bernadett, akik saját korosztályuk kiemelkedő alakjai, és segíthetnek a jobbkezes lövő posztokon. A Hypoból jött Kovács Patrícia, aki szintén vezéregyéniség lehet, maradt a tavaly jórészt sérül brazil de Souza, illetve ott van már az ifjúsági válogatott Kácsor Gréta is. Nem mondjuk, hogy már jelenleg is ez a bajnokság egyik legkiemelkedőbb ötöse, de mindenképp ígéretes hosszú távon. Kiesett Basic, Farkas Veronika és Temes Bernadett, akik viszont a tapasztalatot biztosították a gárdának. Nem lesz idén balkezes lövője a csapatnak Soós Viktória visszavonulása után, ami mindenképp hátrány. A posztot a vezetőedző elmondása alapján az új érkező Barján Bianka, illetve Hámori Konszuéla oldhatja meg. Jobbszélről ráadásul távozott Alexandra do Nascimento is, de ezt a posztot a rutinos Jovetic, s a szintén új érkező Diószegi Nikolett megoldhatja, csakúgy, mint a balszélt Radosavljevic és Szondi Zsófia. Beálló poszton még erősödött is a csapat azzal, hogy Helembai Fanny mellé jött Szamoránsky Piroska. Azt gondoljuk, ettől függetlenül már Helembai kezdhet.

Lakatos Ritára komoly szerep vár (forrás: http://www.infogyor.hu)

A kapuból távozott Balog Judit, de érkezett Arenhart mögé Suba Sára, aki kiegészítő szerepet kaphat, míg Arenhart játéka az egész idényt befolyásolhatja. Hogy előtte milyen fal állhat majd, azt formálódó csapat lévén nagyon nehéz ebben a fázisban megmondani. A felkészülési mérkőzéseken több formációt is kipróbált a vezetőedző, s az látszik, hogy Helembai Fannynak középen fontos szerepe lehet. Hogy mellette ki áll majd (Lakatos, Souza, Kovács), az nem egyértelmű. Az is látszik, hogy számolhatunk majd nyitottabb formációkkal is, ahol egy ember előretoltan védekezhet

Más célok

A Vác az egyik legfiatalabb csapat a ligában. A tavalyi ötödik hely idén nem tűnik reálisnak, de legalább 3-4 rosszabb csapatot is látunk a bajnokságban, így a kiesés sem tűnik valós opciónak. A legvalószínűbb, hogy a 8-10. helyek valamelyikén végez a csapat. Az EHF-kupában az izraeli csapaton túllépni kötelező, aztán pedig jöhet egy komolyabb erőpróba a Buxtehude ellen. Ha ezt  a csatát nyerné a Vác, akkor jó sorsolással, kis szerencsével akár a csoportkör is meglehet.

Átigazolások a 2017/18-as szezon előtt:

Érkezett:

Lakatos Rita (irányító, Győri Audi ETO KC), Kovács Patrícia, Hypo Niederösterreich), Hornyák Bernadett (balátlövő, Dunaújvárosi Kohász KA), Barján Bianka (átlövő, Érd HC), Szamoránsky Piroska (beálló, Szent István SE), Diószegi Nikolett (jobbszélső, Békéscsabai ENKSE), Suba Sára (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Távozott:

Temes Bernadett (irányító, Alba Fehérvár KC), Sonja Basic (balátlövő, Nantes LA HB), Sara Vukcevic (beálló, HC Ramnicu Valcea), Alexandra do Nascimento (jobbszélső, Alba Fehérvár KC) Soós Viktória (jobbátlövő, abbahagyja), Balog Judit (kapus, Kisvárda Master Good SE), Farkas Veronika (irányító, Mosonmagyaróvári KC)

A Váci NKSE kerete a 2017/2018-as szezonra:

Kapusok: Barbara Arenhart, Suba Sára
Jobbszélsők: Dijana Jovetic, Diószegi Nikolett
Jobbátlövők: Hámori Konszuéla, Barján Bianka
Irányítók: Lakatos Rita, Kovács Patrícia
Beállók: Helembai Fanny, Szamoránsky Piroska
Balátlövők: Hornyák Bernadett, Kácsor Gréta, Caroline de Souza
Balszélsők: Szondi Zsófia, Sanja Radosavljevic

Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

Várható kezdőcsapat: 

Bár Szilágyi Zoltán leszögezte, hogy elsősorban irányítóként számít Kovács Patríciára és Lakatos Ritára is, jelenleg ezt érezzük a legerősebb Vácnak, s a felkészülési mérkőzéseken láthattuk is ezt a felállást játszani