Válogatott játékosokkal erősített az FTC az NB I-re

Grebenár Gábor (Fotó: Nemzeti Sport-archív)

A Ferencváros férfi kézilabdacsapata impozáns eredménysorral, pontveszteség nélkül nyerte meg az NB I/B Keleti csoportját, így feljutott az első osztályba. A zöld-fehér együttes hivatalos honlapján jelentette be, hogy öt játékossal nem hosszabbítottak szerződést, míg hét kézilabdázót leigazoltak.

A Magyar Kupa legjobb hat együttese közé jutott gárda nem hosszabbította meg Bak Sándor, Molnár György, Nikolicza Renátó, Takó Dániel és Varga László kontraktusát sem.

Az FTC vezetőedzője Adorján Gábor maradt. Hét új játékosuk közül a legnagyobb fogásnak az egykori magyar válogatott balátlövő, a Dunaferr-ben nevelkedett Grebenár Gábort tartják. A 32 éves kézilabdázó az osztrák  HSG Bärnbach Köflachtól érkezik Magyarországra.

A 25 éves Marián Zernovic személyében szlovák válogatott kapus igazolt a Fradiba a HC Sporta Hlohovecből.

Rajtuk kívül többen NB I-es csapatoktól, tehát első osztályú tapasztalatokkal a tarsolyukban érkeznek. Rédai Krisztián az NB I-ben negyedik Budakalásztól, Pordán Bálint az ötödik Csurgótól, Oláh Tamás a hetedik Orosházától, a szezont 68 góllal záró Bali Richárd pedig az első osztálytól most búcsúzott Balmazújvárostól érkezett a zöld-fehérekhez – közölte az FTC hivatalos honlapja.

A zöld-fehérek utolsó igazolása az a Mikita Bence, aki a Nemzeti Kézilabda Akadémiáról érkezik a Ferencvároshoz. A 19 éves kézilabdázó a junior válogatott csapatkapitánya.

Király Sándor szakosztálya vezető szerint a klub célja a biztos bennmaradás kiharcolása lesz a férfi kézilabda NB I-ben.