Vardar: a súlya miatt kell távoznia a BL-győztes kapusnak

fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com

Macedón sajtóértesülések szerint azonnali hatállyal elhagyta a Vardar Skopje csapatát Strahinja Milic. A szerb kapus súlyproblémái miatt került összetűzésbe a csapat edzői stábjával.

A héten elkezdte a felkészülést a következő szezonra a 2017-es BL-győztes. A nyáron több kulcsember is elhagyta a piros-feketéket, ám az újdonsült vezetőedzőnek, Roberto García Parrondónak most újabb nehézségekkel kell szembenéznie. A Sterbik Árpád távozása után az első számú kapus szerepét átvevő Strahinja Milic ugyanis egybehangzó macedón sajtóinformációk szerint jelentős súlyfelesleggel érkezett meg a nyári szabadságából. A szerb portásnak korábban is voltak hasonló problémái, a klub büntette is már emiatt több hónapos eltiltással. A gondok most állítólag olyan súlyosak, hogy a macedón bajnok edzői stábja a jelenlegi formájában nem kíván együtt dolgozni Miliccsel, akinek szerződésmódosítási javaslatot ajánlottak fel. A kapus a hírek szerint nem fogadta ezt el, és azonnali hatállyal elhagyta a csapatot. Az EHF adatai alapján 132 kilogramm volt a súlya az előző szezonban.

Fontos megjegyezni, hogy a Vardarnál Parrondo asszisztense az a Dejan Peric, aki korábban a szerb válogatottból is kizárta Milicet, akkor alkoholproblémái miatt. Ha igaz a hír, akkor a Vardar közvetlen a felkészülés kezdetén első számú kapusa nélkül maradt. A keretben így a frissen, a Partizan Beogradtól igazolt Dejan Milosavljev az egyetlen bevethető hálóőr, hiszen a fiatal Daniel Gjorgjeski térdműtétje után lábadozik, még hosszú hónapokig nem számíthat rá a csapat. Milic a sajtóhírek szerint hazájában, az EHF-kupa és SEHA-liga résztvevő RK Zeleznicar Nis együttesénél folytathatja pályafutását, ahol Veselin Vujovic vette át a nyáron az edzői feladatokat.