Vardar: Köln után teljesen széteshet a csapat – Sajtóhír

Fotó: Sólya Eliza/ hetmeteres.com

Azt már biztosan tudtuk korábban is, hogy a Vardar női csapata darabjaira hullik, illetve több meghatározó játékos is elhagyja a férfi csapatot. Macedón források szerint ugyanakkor úgy tűnik, a jelenlegi BL-címvédő Vardar Szkopje férfi kézilabdacsapata is teljesen széteshet a kölni Final4 után.

Az idény során már hivatalossá vált, hogy Sterbik Árpád, Luka Cindric, Mijajlo Marsenic, Ilja Abutovic, Jorge Maqueda, Joan Canellas, valamint az edző Raul Gonzalez is elhagyja a macedón bajnokot. Ugyanakkor egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az együttes elvesztheti többi klasszisát is, s a legnagyobb nevek közül Igor Karacic, Vuko Borozan és Stojance Stoilov is elhagyhatja a gárdát. Borozan kapcsán korábban felmerült a Kielce gárdája, ám a montenegrói sztár cáfolta, hogy aláírt volna már a lengyel együtteshez, s Karacic is megerősítette néhány hónapja, hogy a várhatóan kitölti a Vardarnál a jövő év végéig érvényes kontraktusát. Stoilov kapcsán szintén a Kielce neve merült fel.

Jelen állás szerint előfordulhat, hogy a következő idényre nem csak szimplán meggyengül, de teljesen kikopik a csapat a nemzetközi kézilabdaelit körforgásából. A Vardart korábban hírbe hozták több orosz játékossal is, akiknek a szerződtetése így kútba eshet. Ugyanakkor a macedón csapatban a fent említett klasszisok nélkül is több, nemzetközi szinten is kiemelkedő játékosokkal (Cupic, Shiskarev, Dibirov, Kristopans) rendelkezik, akiknek a jövője kérdésessé válhat csapatnál.