Vardar: szerb klasszis pótolhatja a távozó Sterbiket

Forrás: www.handball-world.com

Macedón hírforrások szerint az idény végén Veszprémbe távozó Sterbik Árpádot Darko Stanic válthatja.

A rutinos, idén már 39. életévét betöltő szerb hálóőr számos klubot megjárt hosszú, s gyakran viharos karrierje során. Játszott többek között a Koper, a Metalurg Skopje, a Rhein-Neckar Löwen, s a Bietigheim gárdáiban is. Legutóbbi állomáshelye a katari El Jaish, ám az utóbbi években felmerült vele kapcsolatban az is, hogy sportágat vált, s a futsalban is kipróbálja magát. Stanic karrierjének talán legnagyobb sikere a 2012-es Eb-n szerzett ezüstérem volt (a szerb válogatottal).

További érdekesség a Vardar háza táján, hogy a hírek szerint szintén az új idényben csatlakozhat a csapathoz a fiatal orosz balátlövő Dmitry Santalov (Chevkovskie Medvedi), illetve a szintén csak 23 éves szintén orosz, jobbátlövő poszton bevethető Dmitry Kiselev (St. Petersburg).

A Vardar minden bizonnyal ennek ellenére is jelentősen meggyengül a jövő évre, hiszen több játékosát (Cindric, Sterbik, Marsenic), valamint vezetőedzőjét biztosan elveszti a csapat, míg jó pár másik klasszisát (Abutovic, Maqueda) szóba hoztak már más klubokkal.