Vardar: szlovén szupertehetség pótolhatja Gorbokot

Forrás: www.m20ehfeuro.com

A Celje ifjú tehetsége, Gregor Ocvirk pótolja Szergej Gorbokot, a Vardar Szkopje rutinos orosz átlövőjét, adta hírül több nemzetközi híportál is.

Gorbok két esztendő után tért vissza Szegedről a Vardarhoz, ám néhány nappal ezelőtt súlyos sérülést szenvedett, amely miatt várhatóan a szezon jelentős részét kénytelen lesz kihagyni. A helyére érkező 20 esztendős átlövő a szlovének új aranygenerációjának egyik legfontosabb tagja. Vezetésével junior Eb-t nyert idén a délszláv csapat, és Ocvirk a torna gólkirálya, valamint legjobb balátlövője lett.

Az igazolásról a celjei klub vezetője így nyilatkozott:
Olyan megoldást találtunk, amely mindkét fél számára kedvező. Nem akartunk semmi olyat tenni, ami veszélyezteti Gregor karrierjét, és elengedtük egy olyan klubhoz, ahol a legmagasabb szinten játszhat.

Az új érkező könnyíthet a macedón klub helyzetén, ahol nem csak Gorbok dőlt ki egy időre, de több kulcsember, így Igor Karacic, Vuko Borozan és Stojance Stoilov is sérüléssel küzd.

A Vardar az elmúlt években is sikeresen épített be fiatal délszláv játékosokat a csapatába. A korábban már említett Vuko Borozan és Luka Cindric is a Vardarban vált nemzetközi sztárjátékossá, és Ocvirk számára is komoly előrelépést jelenthet a nyáron meggyengülő, ám továbbra is stabil BL-csapatnak számító macedón csapat.

Bár Ocvirk nem az egyetlen jobbkezes lövő, aki elhagyta az új idény előtt a Celjét (többek között Borut Mackovsek is innen érkezett Veszprémbe), a fiatal szolvén együttes így is okozhat kellemetlen perceket a BL-ben ellenfeleinek. Irányító és balátlövő posztokon Daniel Dujshebaev, Drasko Nenadic, Jaka Malus és Rok Ovnicek mellett már ott kopogtat a felnőtt csapat ajtaján Domen Makuc is (a fiatal celjei az első olyan gólszerző volt a BL-ben, aki az új évezredben született), ezzel is jelezve a szlovén utánpótlás erejét.

Frissítés (09.07):
Várhatóan nem Gregor Ocvirk az utolsó lövőjátékos, aki szezon előtt hagyja el a Celjét. A fiatal szlovént (valamint Borut Mackovseket és Ivan Sliskovicot) követően Daniel Dujshebaev is távozhat. A spanyol játékos jelenleg kölcsönben szerepel a délszláv klubban a Kielce játékosaként, ám a lengyel bajnokot is sorozatos sérülések sújtják. Uladzislau Kulesh, Mariusz Jurkiewicz, Michal Jurecki és Luka Cindric is kisebb-nagyobb egészségügyi problémákkal küzd, így szükség lehet a legfiatalabb Dujshebaev játékára is. A Kielce a kialakult helyzet miatt már korábban nevezte a BL-sorozatra Uros Zormant, a csapat jelenlegi másodedzőjét is, mint vészmegoldást.