Vasas: már nem Kovács Péter a vezetőedző

Forrás: http://www.vasassc.hu

A Vasas SC hivatalos honlapján adott tájékoztatást, hogy Varga Márta veszi át azonnali hatállyal a csapat irányítását. 

Varga Márta a 90-es évek elején az utolsó, nemzetközi szinten is komoly eredményeket (BL-döntő) elérő Vasasnak volt tagja, s nem mellesleg 75-ször a magyar válogatottba is bekerült. A szakember mesteredzői titulussal is rendelkezik, korábban vezetőedzőként, míg az elmúlt években másodedzőként segítette a Vasast.

A váltásról a Vasas SC elnöke így nyilatkozott:
A klub elnökeként teljes mértékben felvállalom a döntést, úgy éreztem, váltanunk kellett annak érdekében, hogy több esélyünk legyen az NB I-es tagság megőrzésére, hiszen továbbra is ez az egyértelmű célunk. A mai naptól Varga Márta szakmai téren teljesen szabad kezet kap, az anyaegyesület pedig visszaveszi az irányítást a szakosztályvezetéstől. Továbbra is azon leszünk, hogy a régi-új edzőnk és a csapat számára minden feltétel biztosítva legyen a bennmaradás kivívásához. A döntéstől függetlenül szeretném megköszönni Kovács Péter bő egy éves munkáját, hiszen ne feledjük, hogy vele jutottunk fel az élvonalba.

A rekordbajnok új vezetőedzője is kommentálta néhány mondatban kinevezését:
Szeretem a kihívásokat, az NB I-ben való bennmaradás pedig egyértelműen ennek tűnik a jelenlegi helyzetben. Nincs sok időnk, de szeretném, ha egy alázatos, szorgalmas és a végsőkig motivált csapatot láthatnának viszont a Vasas-szurkolók a pályán. A drukkerekre egyébként is nagy szükségünk lesz a következő hónapok sorsdöntő mérkőzésein, hiszen csak úgy sikerülhet elérni a célunkat, ha nyolcadik emberként támogatják a csapatot.