Vasas SC – 2017/18

Minden idők egyik legeredményesebb magyar csapata ismét a legjobbak között szerepel, s nagyon kemény idényre számíthat, ha jövőre is itt akar játszani.

Ismét a legjobbak között

Majdnem egy évtizedig sínylődött a második ligában a rekordbajnok, s a feljutás sem volt egyszerű. A legnagyobb ellenfélnek számító Szombathely oda-vissza verte a gárdát, ami viszont máshol már alig vesztett pontot, így megérdemelten jutott fel.

Nem a nevekben bíznak

Amilyen csendben jutott fel a Vasas az első osztályba, olyan visszhangtalan volt a holtszezonjuk is. A vezetőedzővel folytatott korábbi interjúnkból az is kiderül, mindez részben annak köszönhető, hogy későn vált biztossá a feljutás, így már nem nagyon maradt elérhető játékos a piacon. Éppen emiatt a csapat jórészt azokra számíthat, akik az előző évben is tolták a csapat szekerét.

Az elmúlt szezonban Herr Anita és Katona Liza volt a két legeredményesebb lövője a csapatnak, s utóbbi a védelem közepén is alapember volt, kiegészülve még Hanusz Boglárkával, illetve Kocsis Ágnessel. A Vasas hatosfalának működése meghatározhatja a csapat szezonját, lévén klasszisokkal nem tudná annak hibáit kompenzálni a csapat.

Herr Anita teljesítménye fontos lesz
Forrás: http://www.vasassc.hu

A fenti két lövőnek várhatóan idén is fontos szerepük lehet, nagy felelősség nyugodhat rajtuk. Tavaly Becséri Kitti volt a csapat alap irányítója, és egyben kettes védője, de lövő poszton (posztokon) szerepelt még Pados Mónika, Kocsis Ágnes, Németh Nedda, illetve Cornelia Lyngby. A szezon során nem volt igazán fix helye a játékosoknak, így Becséri Kitti játszott a szélen is, Cornelia Lyngby pedig több poszton is megfordult. Hanusz Boglárka helyenként csak védekezett, de volt, amikor a specialista szerepét átvette Kocsis Ágnes. Keverte tehát a lapokat a vezetőedző, szinte csak Herr Anita posztja volt biztos (s az, hogy többnyire csak támad). Idén megerősödött a belső csapatrész Vanesa Agoviccsal a Buducnostból, illetve Szécsi Rebekával az FTC-ből. Rajtuk kívül az ifjúsági válogatott Kuczora Csengében bízhat Kovács Péter. Van tehát két sora a Vasasnak (sőt…), viszont az újonnan érkezők többnyire nagyon fiatalok, és bár tapasztalatot nem nyert velük a Vasas, de potenciál mindenképp van bennük. Fontos erősítés lehet Hansághy Beatrix is a jobboldalra, aki több posztot is megoldhat. Jobbszélen Hárs Adél maradhat az első számú játékos, míg baloldalon a tavaly jó szezont futó Rózsa Veronika mellett mindenképp erősítést jelent Fekete Bozsana érkezése. Beálló poszton Mester Nóra mellett sokat várhatunk Németh Mercédesztől, míg kapus poszton valódi erősítés lehet Győri Barbara.

Sikerül -e bennmaradni?

A Fáy utcában az NB1-es tagság megőrzésénél jelentősebb célt nem tűzhet ki magának a csapat, s ez sem tűnik egyszerűnek. Ha fogadni lehet a potenciális kiesőkre, a piros-kékek kaphatják a legalacsonyabb oddsot, s papírforma szerint nem valószínű, hogy jövőre is az elit ligában üdvözölhetjük Kovács Péter csapatát. Ugyanakkor a mérkőzéseket nem papíron játsszák, éss nem lehet tudni, milyen formát mutat majd a gárda az éles meccseken. A vezetőedző nyilatkozata alapján ráadásul néhány játékosban több lehet, mint azt várnánk, így megtörténhet az is, hogy a végén örülhetnek a rekordbajnoknál. A keret alapján a 12-14. helyek valamelyikére várjuk az angyalföldieket, ahol a 12. hely már bravúrt (de egyben bennmaradást) jelent. 

Átigazolások a 2017/18-as szezon előtt:

Érkezett:

Vanesa Agovic (átlövő, ZRK Buducnost), Szécsi Rebeka (jobbátlövő, FTC-Rail Cargo Hungaria), Fekete Bozsana (balszélső, Érd), Győri Barbara (kapus, Érd, kölcsön), Hansághy Beatrix (jobbszélső/jobbátlövő, Ipress Center-Vác), Szecsődi Laura (Marcali VSZSE)

Távozott:

Bíró Eszter (irányító, ?), Tóth Borbála (jobbszélső, ?)

A Vasas SC kerete a 2017/2018-as szezonra:

Kapusok: Győri Barbara, Antóni Viktória, Tzintzis Alexandra, Márity Laura
Jobbszélsők: Hárs Adél, Arany Rebeka,
Jobbátlövők: Herr Anita, Szécsi Rebeka, Hansághy Beatrix
Irányítók: Becséri Kitti, Vanesa Agovic, Cornelia Lyngby, Németh Nedda
Beállók: Mester Nóra, Németh Mercédesz
Balátlövők: Katona Liza, Hanusz Boglárka, Pados Mónika, Kuczora Csenge
Balszélsők: Fekete Bozsana, Rózsa Veronika, Ködmön Krisztina

Vezetőedző: Kovács Péter

Várható kezdőcsapat: