Vb 2019: hihetetlen dráma, magyar pontvesztés Argentína ellen

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nem sikerült győzelemmel kezdeni a 26. férfi kézilabda-világbajnokságot, Magyarország 25–25-ös döntetlent játszott Argentínával.

Remekül kezdtük a mérkőzést, köszönhetően Balogh Zsoltnak és Lékai Máténak támadásban – három, illetve két góllal indítottak –, illetve a kiváló védekezésnek, így 5–0-val indítottuk. Ezt követően Moscariello beállós góljaival zárkóztak fel az argentinok (4–6), de az előny folyamatosan a mi birtokunkban volt az első félidőben. Háromgólos vezetéssel mehettünk szünetre, viszont a második játékrész elején a dél-amerikaiak gyorsan ledolgozták hátrányukat.

Üres kapus gólokkal és egy értékesített hétméteressel, Federico Fernandez mesterhármasával a 37. percben már 16–15 állt az eredményjelzőn. A kellemetlen argentin kézilabda kapkodó magyart eredményezett, de az 51. minutumban így is visszavettük a vezetést Bánhidi Bence találata után (21–22). Nem sokáig azonban, egyenlőnél még megvolt az esélyünk Mikler bravúrja után, hogy megnyerjük a mérkőzést, viszont nem sikerült lövéssel befejeznünk a támadást. Váratlan döntetlennel debütáltunk a világbajnokságon, a második fordulóban vasárnap 18 órakor Angol ellen lépünk pályára.

NYILATKOZATOK

– Jól kezdtük a meccset, Mikler jól védett, valamint szinte minden támadásunkat góllal fejeztük be. A második félidőben végig felállt védelem ellen küszködtünk. Volt, amikor betaláltunk, de volt, amikor technikai hibákkal fejeztük be a támadásokat. Nem tudtuk azt a jó játékot játszani, amit akartunk, egyedül Balogh Zsoltnak sült a keze. Kellemetlenül védekeztek az argentinok, nem tudtuk ezt megoldani – nyilatkozta az M4 Sportnak Csoknyai István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

– Nem vagyok elégedett kicsit sem, többet vártunk. Az első félidő rendben volt, a második pedig visszaesett a teljesítményünk támadásban és védekezésben. Fejetlenség volt elöl, én is túl vállaltam magam. Több jó teljesítményre lett volna szükségünk. Szerencsénk van, hogy szereztünk egy pontot, mert simán benne volt, hogy vereséget szenvedünk. Nem szabad csüggednünk, hosszú még a csoportkör, biztos lesznek még körbeverések – beszélt csalódottan, de bizakodva a jövőbe tekintve Balogh Zsolt, a magyar válogatott játékosa.

Argentína – Magyarország 25–25 (10–13)
Férfi kézilabda-világbajnokság, D csoport, 1. forduló. Koppenhága, Dánia.
Argentína: Schulz (5 védés) – Baronetto 1, Vieyra 1, P. Simonet 6, Moscariello 4, Bonanno, F. Fernandez 4/1. Csere: Maciel (kapus, 5 védés), Crivelli 5, S. Simonet 2, Mourino, Pizarro, Fischer, J. Fernandez 1, Martinez 1.
Magyarország: Mikler (14 védés) – Hornyák, Balogh 11/5, Lékai 6, Bánhidi 4, Bodó 1, Bóka. Csere: Ligetvári, Ilyés, Sipos, Jamali 2, Ancsin, Juhász Á., Nagy L. 1.
Hétméteres: 1/1, ill. 6/5.
Kiállítás: 8, ill. 12 perc.