Vb 2019: így értékeltek a magyarok a norvég vereség után

Csoknyai István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: MKSZ - Kovács Anikó)

A magyar férfi kézilabda-válogatott 35–26-os vereséget szenvedett Norvégia ellen, így nem játszhat a hetedik helyért. Csoknyai István szövetségi kapitány, Ilyés Ferenc csapatkapitány és Mikler Roland kapus csalódottan értékelt a mérkőzést követően az M4 Sport csatorna élő adásában.

– Jól támadtunk az első félidőben – kezdte az értékelést Csoknyai István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya –, a védekezésünk is rendben volt többnyire, a kapusaink is, ennek ellenére tizenhat gólt kaptunk – mondta.

A második félidőben viszont komoly rövidzárlat következett a magyar támadásokban, amelyekre Csoknyai is rámutatott nyilatkozatában.

– A második játékrészben számolatlanul kaptuk a könnyű gólokat, miután támadásban technikai hibát követtőnk el, vagy rosszul lőttünk. Valószínűleg elfáradt a csapat, de egy olyan célért küzdöttünk, amiért nem fáradhattunk el. Nem vagyok benne biztos, hogy a kétnapos pihenőt jót tett nekünk. Sajnos, amikor a legszorosabb összecsapást kellett volna játszanunk, akkor szenvedtük el a legnagyobb különbségű vereséget – zárta a beszélgetést Csoknyai István.

A találkozón Mikler Roland hét védéssel zárt, szerint a tét is rányomta a bélyegét a norvégok elleni mérkőzésre.

– Az egész meccsre rányomta a bélyegét a tét, hogy minél kevesebb gólos vereséget szenvedjünk. Úgy mentünk ki a pályára, hogy nyerni szeretnénk, de ezt gyorsan rövidre zárták a norvégok. Futottunk végig az eredmény után. Néha megcsillant a remény, de volt, amikor esélyünk sem mutatkozott arra, hogy visszakapaszkodjunk – értékelt a Telekom Veszprém hálóőre.

A magyar válogatott csapatkapitánya a világbajnokságon Ilyés Ferenc volt, aki elmondása szerint már nem tervezte, hogy részt vegyen a 2020-as tokiói olimpián, de azt nagyon szeretné, ha a fiatalok eljutnának a négykarikás játékokra.