Vb-selejtező: Magyarország hihetetlen izgalmak után jutott ki a világbajnokságra

Fotó: MKSZ

Hihetetlen izgalmak végén kiharcolta a világbajnoki részvételt Szlovénia ellen a magyar férfi kézilabda-válogatott!

Szlovénia rendkívüli izgalmak után csak négygólos győzelmet aratott Veszprémben, így a koperi magyar ötgólos sikerrel Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány tanítványai lesznek ott 2019 januárjában a dán-német közös rendezésű vb-n.

Nehéz mérkőzés után szenvedtünk 26-22-es vereséget. A kezdő sípszó után bár nem tudott vezetni a szlovén csapat, minden magyar gólra volt válasza. Először a 13. percben vezettünk kettővel (6-4), majd Bánhidi Bence harmadik találatával már három volt közte (7-4).

Az első játékrész utolsó tíz percébe 9-7-tel fordultak a felek. Dolenec hétméteresből egyenlített a 28. percben, majd még megszereztük a vezetést, de egállal mehettek a felek az öltözőbe.

A második félidő derekára elfáradtak a magyarok, a szlovének pedig küzdöttek utolsó erejükig a továbbjutásért. A legtöbbször felőrlődtek a magyar támadások, Rok Zaponsek bravúrokat mutatott be a vendégek kapujában, de Székely Márton sem maradt adós a hárított labdákkal.

Lékai Máté a legjobbkor vállalta magára a vezető szerepét az ötvenedik minutum környékén, amely végül világbajnoki részvételt jelent a magyar férfi kézilabda-válogatott számára, mivel összesítésben 51-50-nel megnyerte a párharcot.

Magyarország – Szlovénia 22–26 (12–12)
Magyarország:
Székely (9/1 védés), Mikler (-) – Lékai 7, Balogh 5 (3), Bánhidi 3, Hornyák P. 3, Bóka 2, Nagy L. 1, Bodó 1
Szlovénia:
Zaponsek (7/1 védés), Lesjak (2 védés) – Mackovsek 6, Dolenec 5 (1), Kavticnik 5 (4), Cingesar 3, Z. Mlakar 2, Bezjak 2, Blagotinsek 1, Vlah 1, Zabic 1