Vb-selejtező: második kalapban a magyar férfi válogatott – hivatalos

Bodó Richárd (Fotó: Sasa Pahic Szabo)

A Magyar Kézilabda Szövetség sajtóközleményben tudatta ma este, hogy férfi válogatott a 2019-es dániai és németországi közös rendezésű világbajnokság selejtezőjének második kalapjába került, tehát nem kiemelt.

A világbajnokságnak biztos résztvevője Franciaország, a két rendező, valamint a horvátországi Európa-bajnokság győztese. Amennyiben a felsorolt együttesek közül kerül ki az Eb-győztes, akkor a legjobb helyezést elérő, de még nem kvalifikált nemzeti csapat szerez kvótát.

A vb-selejtezők sorsolásának kiemelése:

1. kalap: Csehország, Fehéroroszország, Horvátország, Izland, Macedónia, Norvégia, Spanyolország, Svédország, Szerbia, Szlovénia – az 1. kalapba a felsorolt csapatok közül nem kerül be az Európa-bajnokságon a legelőkelőbb helyen végző együttes
2. kalap: Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Hollandia, Litvánia, Magyarország, Montenegró, Oroszország, Portugália, Románia

A selejtező-párharcok győztesei vehetnek részt a világbajnokságon.

A selejtezők időpontja: 2018. június 8-10. és 2018. június 12-14.

Helyreigazítás: korábbi cikkünkben tévesen írtuk, hogy a magyar válogatott az Európa-bajnokságon elért 14. helyével kiemelt lesz a vb-selejtezőkön. Az Eb-ről eddig mindig három csapat ment eddig a vb-re, azonban a közös rendezés miatt valószínűleg ez változott. Minden kedves olvasónktól elnézést kérünk!