Vb 2017: izgalmas végjátékban spanyol továbbjutás!

Joan Canellas (Fotó: www.flickr.com/francehandball2017)

Rohanós mérkőzést játszott egymással a világbajnokság nyolcaddöntőjében a brazil és a spanyol válogatott. Végig kiélezett találkozón az utolsó percekben fordította maga javára az eredményt nagy izgalmak közepette a spanyol férfi kézilabda-válogatott.

Joan Canellas (Fotó: www.flickr.com/francehandball2017)
Joan Canellas
(Fotó: www.flickr.com/francehandball2017)

Lendületesen kezdték a mérkőzést a csapatok. A találkozó első gólját a brazil válogatott szerezte, de azonnal érkezett is rá a spanyol válasz. Mindkét oldalon hatalmas bombagólok születtek, mindemellett hátul a kapusok is parádés védéseket mutattak be. A félidő közepén sikerült meglépnie a braziloknak három találattal (11-8), azonban a spanyolok vissza zárkóztak. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de az első etap végére ismét sikerült elhúznia a braziloknak (18-16).

A második félidőben is folytatták a rohanást a csapatok. Hol az egyik, hol a másik együttesnek sikerült ellépnie egy-egy góllal, a mérkőzés véghajrájára döntetlen állással fordultak (25-25). Santos két hétméterest is hárított, úgy tűnt, ez még nagyobb lendületet adhat a braziloknak. Támadásban azonban többször hibáztak, amit a spanyolok kihasználtak. Az 58. perceben Toledo kiállítása meghatározónak bizonyult, a spanyolok kihasználták ezt és két góllal elléptek. Az utolsó másodpercekben végül a braziloknak sikerült még szépíteni, és ezzel beállították a 27-28-as végeredményt.

Brazília-Spanyolország 27-28 (18-16)
Brazília:
J. Silva 7, Chiuffa 5, Lángaro 5, Pozzer 4, Toledo 3, Novais 2, C. Almeida 1
Spanyolország:
J. Canellas 5, A. Dujshebaev 5, V. Rivera 4, J. Aginagalde 4, Balaguer 4, Á. Fernández 3, Sarmiento 2, R. Entrerríos 1

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here