Veszprém: elbúcsúzott két ikon

A társak vállukon vitték végig a csarnokban Iváncsik Gergőt és Gulyás Péter (Fotó: Tál Dominik)

Ahogyan arról honlapunk is beszámolt, a Telekom Veszprém ötgólos hátrányból felállva 23-17-re győzött a K&H férfi kézilabdaliga bajnoki döntőjének első mérkőzésén hazai pályán a MOL-Pick Szeged ellen. Nem csak a hazai sikerről, hanem két ikon búcsújáról is emlékezetes marad a találkozó.

A társak vállukon vitték végig a csarnokban Iváncsik Gergőt és Gulyás Péter (Fotó: Tál Dominik)
A társak vállukon vitték végig a csarnokban Iváncsik Gergőt és Gulyás Péter
(Fotó: Tál Dominik)

Gulyás Péter és Iváncsik Gergő. Két név, amely összeforrt a veszprémi férfi kézilabdacsapat nevével. Bár a klub részéről hivatalos bejelentés még nem történt, a Szeged elleni bajnoki döntő – amely az utolsó hazai meccse volt a Veszprémnek idén – után a két magyar válogatott szélsőt Blagotinsek és Nagy, illetve Schuch és Nilsson a vállukon vitték körbe az Arénában.

– Nekem az életem feléről szólt ez a mérkőzés. A legszebb éveimet Európa egyik legnagyobb klubjában töltöttem el, de egyszer minden véget ér… – nyilatkozott meghatódva az M4 Sport kamerája előtt a meccs után Gulyás Péter.

Gulyás Péter visszavonul

– Sajnálom, hogy nem léphettem pályára, ez lett volna az utolsó veszprémi meccsem, mert abbahagyom a profi kézilabdázást. Az sem volt véletlen, hogy velem együtt Iváncsik Gergő barátomat is a vállán vitte körbe a csapat többi tagja a meccs után. Társaink könnyezve öleltek magukhoz bennünket. Ez nagyon jólesett ezt már a Nemzeti Sport tudósítójának mondta Gulyás.

Gulyás Péteren és Iváncsik Gergőn kívül többen távoznak a veszprémi csapattól. Javier Sabaté vezetőedzőt Ljubomir Vranjes váltja a kispadon. Marko Kopljar a német Füchse Berlinben, Chema Rodríguez a francia Saranba igazolt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here